В Україні розкрили схему нелегального ввезення авто під виглядом гуманітарки

В Україні розкрили схему нелегального ввезення авто під виглядом гуманітарки

27 серпня 2023
0

Закарпатська митниця розкрила схему незаконного ввезення автомобілів. Десятки машин приганяли в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. Про це розповіли на сторінці Закарпатської митниці у Facebook.

Повідомляється, що жителі Закарпатської області налагодили ввезення вживаних авто через митний пост «Ужгород автомобільний» на українсько-словацькому кордоні. Як правило, це були старі позашляховики та кросовери, які перевозили на причепах. Загалом було імпортовано 69 авто на десятки мільйонів гривень.

У декларації було зазначено, що автомобілі є гуманітарною допомогою. За документами відправниками гуманітарки були волонтери з Чехії, а призначалася вона для однієї з громадських організацій Дніпропетровської області. Ділки навіть демонстрували лист-клопотання нібито від цієї організації з проханням про сприяння під час перетину машинами кордону.

В інспекторів митної служби виникли сумніви щодо достовірності цих документів, тож вони надіслали листа до громадської організації, для якої призначалися машини. З'ясувалося, що про жодні автомобілі там не чули, а всі документи підроблені. Вочевидь, позашляховики приганяли для перепродажу.

На порушників склали протокол за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Зокрема, Закарпатська митниця відправила до правоохоронних органів повідомлення про дії з ознаками порушення ст. 358 Кримінального кодексу (підроблення документів).

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація