Відкрито бронювання на дивовижний електрокар Nimbus One

Відкрито бронювання на дивовижний електрокар Nimbus One

27 липня 2022
0

Двома найчастіше згаданими причинами, через які пасажири уникають невеликих транспортних засобів, таких як велосипеди, скутери та мотоцикли, є безпека та погода. Але Nimbus One з його повністю закритою конструкцією та функціями безпеки автомобіля намагається вирішити обидві ці проблеми одночасно.

Це чудова ідея, оскільки компанія заявляє, що Nimbus One «поєднує в собі зручність та вартість мотоцикла з безпекою та комфортом автомобіля».

Nimbus One використовує конструкцію триколісного велосипеда з пуголовком, тобто у нього два колеса спереду та одне ззаду. Це стабільніше, ніж типова конструкція дельтаплана, хоча реальним ключем до його стійкості є механізм нахилу.

Подібно до велосипеда, Nimbus One нахиляється в поворотах, щоб запобігти відчуттю «о, я зараз перевернуся!», які виникають на жорстких триколісних велосипедах на крутих поворотах. Але, на відміну від велосипеда, водієві насправді не потрібно нахиляти Nimbus One власноруч. Натомість автомобіль нахиляється автоматично залежно від різкості повороту. Це забирає всі навички керування транспортним засобом, що нахиляється, що значно спрощує керування новачкам.

Хоча новий транспортний засіб за розмірами ближче до мотоцикла і займає близько 25% паркувального місця, необхідного для автомобіля, він, як і раніше, має багато функцій, подібних до автомобілів. Це включає передню подушку безпеки, повністю захищену від негоди конструкцію, склоочисник і навіть електронні функції безпеки, такі як «бортові камери та штучний інтелект для виявлення інших транспортних засобів та запобігання зіткненням».

Є основне сидіння для водія, а також місце для другого відкидного сидіння або вантажного відсіку за водієм. Точки кріплення для дитячого сидіння також будуть включені, що офіційно зробить цей електромобіль найкрутішим на вигляд серед дитячих садків.

Nimbus One відноситься до класу автоциклів або триколісних транспортних засобів, які зазвичай включають стандартні сидіння, ремені безпеки та кермо. Однак у США автоцикли мають відношення до класу транспортних засобів лише на рівні штату, й у автоциклів немає класифікації на федеральному рівні. Це означає, що на федеральному рівні вони класифікуються як мотоцикли і повинні відповідати всім застосовним правилам мотоциклів NHTSA. Закони про автоцикли існують більш ніж на половині території США, при цьому в більшості штатів для їх керування потрібні лише посвідчення водія на автомобіль, а не ліцензію на мотоцикл, оскільки вони функціонально подібні до автомобілів.

У технічних характеристиках Nimbus One, як і раніше, міститься застереження про «очікувані характеристики», але розробники націлені на максимальну швидкість 80 км/год і запас ходу 150 км на повільніших міських швидкостях. Досить велика батарея на 9 кВт*г дала б йому більшу ємність.

Акумулятори знімаються для зарядки поза автомобілем, і команда сподівається, що колись з'являться кіоски для заміни акумуляторів у стилі Gogoro. Акумулятор заряджається лише за 1,2 години від зарядного пристрою 2-го рівня, хоча для цього потрібно більше 5,4 години зарядки від розетки.

Ця 5,4-годинна перезарядка звучить так, ніби вона суперечить законам фізики для звичайного вимикача на 15 А в розетці 120 В США, але, можливо, компанія робить ставку на те, що у вас вдома будуть потужніші мережі.

Дизайнери Nimbus One кажуть, що це ідеальна альтернатива великим автомобілям, рекламуючи його вуглецевий слід як 1/3 від Tesla Model 3 та 1/10 від бензинового автомобіля.

Завширшки він лише 86 см тому це також допоможе вам легше долати трафік.

Планується, що постачання Nimbus One до США розпочнеться у третьому кварталі 2023 року, а у європейські міста - у першому кварталі 2024 року.

Тим не менш, зараз бронювання відкрито як для клієнтів із США, так і для європейських клієнтів. Щоб внести своє ім'я до списку, вам доведеться спочатку викласти лише 100 доларів. Потім ще 9980 доларів на покупку Nimbus або 200 доларів на місяць на його оренду.

Джерело: UA-electro

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація