Великобританія готується до появи літаючих автомобілів

Великобританія готується до появи літаючих автомобілів

25 січня 2024
0

Поки розробники літаючих автомобілів працюють над своїми проєктами, деякі країни почали готуватися до їх масового використання. Серед них Великобританія. Як повідомило інформаційне агентство Reuters, британський авіаційний регулятор вивчає проєкти аеропортів для аеротаксі.

Зокрема, місцеве управління цивільної авіації (CAA) розпочало консультації щодо будівництва аеропортів для eVTOL. Вони триватимуть до 15 березня. Учасники обговорять питання безпечної та ефективної інфраструктури. Як кажуть у CAA, ця консультація - перший суттєвий крок до впровадження нового інноваційного автомобіля у повсякденне життя.

На думку експертів, літальні апарати з вертикальним зльотом та посадкою (eVTOL) - це майбутнє міської мобільності. Саме аеромобілі допоможуть вирішити проблему з пробками на дорогах, від яких уже зараз страждають багато великих міст. Але перш ніж вони з'являться у широкому доступі, виробникам доведеться отримати схвалення органів, що регулюють.

Також доведеться докласти зусиль, щоб переконати потенційних користувачів у безпеці нового виду транспорту. Ще один момент - створення інфраструктури для зльоту та посадки. Все це займе деякий час.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація