Vespa присвятила модель Primavera індонезійській тканині

Vespa присвятила модель Primavera індонезійській тканині

06 липня 2024
0

Італійська компанія Vespa презентувала новинку під назвою Primavera Batik. Ця модель народилася в результаті зустрічі культур Сходу і Заходу.

Позачасовий дизайн Vespa Primavera ідеально поєднується з мотивами і візерунками батика, традиційної індонезійської тканини, отриманої за допомогою особливої техніки, визнаної ЮНЕСКО нематеріальною культурною спадщиною людства. Найбільш ранні свідчення мистецтва і техніки батика відносяться до 12 століття.

Батик бере свій початок на острові Ява і спочатку використовувався для прикраси одягу місцевих аристократів, а потім поширився по всьому Індонезійському архіпелагу. Сьогодні батик залишається ключовим елементом індонезійської культури. У Європу батик досяг у ХІХ столітті, а його екзотичні візерунки вплинули на різні стилі в моді.

Vespa Primavera Batik отримала особливий відтінок світло-зеленого кольору Batik Green, що символізує хвилі океану. Суворі лінії нагадують форми потаємних храмів, а декор батика об'єднує щонайменше сім різноманітних містичних мотивів, які походять з островів Ява, Суматра та Балі.

Серед тем, які відображають сім різних візерунків батика, що прикрашають Primavera Batik, - процвітання та витоки життя, сила та довголіття, повага до витоків, чарівність та харизма, лідерство та мудрість.

Новинка створена на базі версії Primavera 125 зі 124-кубовим 4-тактним мотором. Він розвиває потужність 8,1 кВт/11 к.с., а крутний момент сягає 11 Нм. Двигун працює в парі з безступінчатим варіатором. Цей тандем дасть змогу розганяти легкий і динамічний скутер до 64 км/год, а 8-літрового бака вистачить, щоб подолати 320 км. Модель відповідає еконормам Euro 5+, а безпеку забезпечить система ABS.

Джерело: Авто Центр
Фото: Vespa

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація