Viritech представили водневий гіперкар потужністю 1000 кінських сил, що важить менше тони

Viritech представили водневий гіперкар потужністю 1000 кінських сил, що важить менше тони

24 червня 2022
0

Британський стартап Viritech випустив свій чудовий гіперкар Apricale, створений Pininfarina в Гудвуді, і вразив деякими характеристиками. Цей водневий монстр подолає бар'єри потужністю 1000 кінських сил - 1 к.с. на кг.

Показник ваги менше 1000 кг робить Apricale одним з найлегших автомобілів у хваленому «клубі тисяч поні», і це неймовірно вражаюча демонстрація основної технології компанії: легкі резервуари для зберігання водню Graph-Pro, які побудовані в структуру шасі з вуглецевого волокна, на відміну від важких баків з болтовим кріпленням, які важать у 20 разів більше, ніж водень, який вони несуть.

Apricale несе близько 5,4 кг водню під тиском 700 бар. Він запускає цей водень через паливний елемент «multi-hundred kilowatt», щоб виробляти електроенергію, яка або направляється прямо до двох електродвигунів потужністю 400 кВт (536 к.с.) на передній і задній осях, або відкачується, щоб зарядити шестикіловатну високопродуктивну батарею із системою управління енергією «Tri-Volt», яка визначає, скільки куди заряду йде.

Акумулятор призначений для короткочасного збільшення потужності, коли знадобляться всі ці тисячі конячок - що на думку Viritech траплятиметься не так часто.

Viritech обіцяє їзду з нульовими викидами на швидкості до і понад 322 км/год і стверджує, що повного баку водню вистачить на 560 км, перш ніж знадобиться шукати водневу станцію. До речі, станом на 2021 рік у всій Великобританії було загалом 15 водневих станцій, що, чесно кажучи, небагато.

Viritech не хоче бути компанією гіперкарів, перш за все ця машина більше про демонстрацію легких газових накопичувачів компанії та гібридних систем керування енергією водню/батареї у найбільш яскравій можливій формі.

Viritech дійсно більше зацікавлена ??в тому, щоб стати першим або другим постачальником водневих технологій для більш широкої автомобільної, важкого транспорту та навіть авіаційної промисловості - областей, де вона могла б зробити набагато більший внесок у людство, ніж просто випускати ультраексклюзивні модні цяцьки для людей з купою грошей.

Джерело: UA-electro

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація