Виробництво Lada Vesta не відновлять до вересня

Виробництво Lada Vesta не відновлять до вересня

02 липня 2022
0

Іжевський майданчик АвтоВАЗу не повернеться до роботи до кінця літа, повідомляє ТАСС з посиланням на слова голови Удмуртії Олександра Бречалова. Це означає, що виробництво Lada Vesta перезапустять не раніше вересня. Зараз на підприємстві діє режим простою, запроваджений ще наприкінці березня 2022 року, проте серед робітників заводу «напруги з погляду зайнятості немає»: багато хто з них задіяний на тимчасових роботах, сказав голова регіону.

Для заводчан на час простою було створено спеціальну робочу групу. На даний момент у тимчасових роботах беруть участь 1552 співробітники - трохи більше половини штату заводу. Також робітникам зупиненого заводу пропонували вирушити на КамАЗ для роботи вахтовим методом.

Така сама пропозиція надійшла від концерну «Калашников»: наприкінці червня стало відомо, що 80 робітників Lada Іжевськ почали працювати на Іжевському механічному заводі (ІМЗ), що входить до складу концерну. У «Калашникові» розповіли, що працівники АвтоВАЗу допоможуть виконати державне оборонне замовлення.

Ймовірно, Vesta на конвеєр повернеться (якщо повернеться) в «антикризовому» варіанті без складної електроніки - таку версію вже отримала Granta, на підході Niva Legend та Travel. Також у середині червня стало відомо, що збирання оновленої Lada Vesta NG цього року не відновлять.

Джерело: ТАСС

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація