Водії не довіряють системам допомоги водінню

Водії не довіряють системам допомоги водінню

26 червня 2022
0

Незважаючи на стрімкий розвиток технологій, які націлені на те, щоб позбавити людину необхідності контролювати автомобіль у процесі їзди, самі водії поки не готові повністю віддатися на волю техніки. Фахівці американського Страхового інституту дорожньої безпеки (IIHS) дійшли висновку, що поки люди надають перевагу досить консервативному варіанту допомоги з боку автомобілів і хочуть зберігати контроль над машиною у своїх руках.

Опитавши понад тисячу водіїв на предмет їхнього ставлення до систем активної безпеки та допомоги водію - утримання смуги руху, автоматичного перебудови та моніторингу стану людини за кермом - у IIHS зазначили, що людям більше подобаються ті помічники, які дозволяють зберігати більше контролю над автомобілем.

Автор дослідження Олександра Мюллер зазначила, що люди хочуть залишатися залученими до керування автомобілем. Якщо електроніка допомагає утримувати смугу чи перебудовуватися, це має бути лише підтримкою, а повністю довіряти їй маневри.

Крім того, водії почуваються у більшій безпеці, коли знають, що вбудовані в машину камери та датчики стежать за їх станом. У IIHS наголосили, що багато водіїв неправильно оцінюють можливості електронних помічників, що потенційно може призвести до небезпечних ситуацій на дорозі. Загалом системи, які вимагають тією чи іншою мірою контролю над автомобілем з боку людини, поки що виглядають для водіїв привабливішими, ніж повністю безпілотні машини.

Джерело: IIHS

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація