Volkswagen хоче вкласти до 5 млрд доларів у Rivian

Volkswagen хоче вкласти до 5 млрд доларів у Rivian

26 червня 2024
0

Автоконцерн інвестує до $5 млрд у Rivian, виробника електровантажівок, який щосили намагається збільшити продажі та досягти рівня беззбитковості. Німецький автовиробник заявив, що компанії співпрацюватимуть у розробці програмного забезпечення для електромобілів.

Ця угода створює незвичайний альянс між другим за величиною автовиробником у світі та стартапом з виробництва електромобілів, який намагається виправдати очікування інвесторів і домогтися успіху, порівнянного з Tesla. Партнерство може усунути слабкі місця обох компаній, надаючи Volkswagen необхідний досвід у сфері програмного забезпечення і виробничий досвід Rivian.

Volkswagen заявляє, що спочатку інвестує в Rivian $1 млрд, а згодом збільшить цю суму до $5 млрд. Якщо регулятори схвалять угоду, Volkswagen може стати великим акціонером. Це вливання являє собою значну довіру компанії Rivian, яка втрачає десятки тисяч доларів на кожному проданому автомобілі.

Пікапи і позашляховики Rivian отримали схвальні відгуки, але компанія щосили намагається наростити виробництво на своєму заводі в Нормалі, штат Іллінойс. Останніми місяцями багато інвесторів турбувалися, що компанія може не вижити досить довго, щоб стати прибутковою. RJ Scaringe, засновник і генеральний директор Rivian, заявив, що гроші від Volkswagen допоможуть запустити середньорозмірний позашляховик R2, який продаватиметься приблизно за $45000, і завершити завод у Джорджії.

Найдешевший автомобіль, який наразі продає Rivian, пікап R1T, коштує від $70000, що обмежує його продаж заможним покупцям. Позашляховик R1S починається від $75000. Навіть за таких цін Rivian втратила $39000 на кожен проданий автомобіль за перші три місяці року.

Акції Rivian підскочили більш ніж на 50% під час розширених торгів після оголошення про угоду. Ринок електромобілів поділений між молодими компаніями, такими як Tesla і Rivian, які виробляють тільки автомобілі з батарейним живленням, і авторитетними автовиробниками, такими як Volkswagen, General Motors і Toyota, яким часто важко освоїти нову технологію.

Джерело: NV.UA
Фото: Rivian

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація