Volkswagen розробляє план з економії 11 млрд доларів

Volkswagen розробляє план з економії 11 млрд доларів

28 листопада 2023
0

Volkswagen планує масштабне скорочення персоналу та інші антикризові заходи у намаганні зекономити майже 11 млрд доларів. Менеджери компанії повідомили персоналу очікувати звільнення в рамках стратегії заощадження.

Німецькому автовиробнику зараз нелегко, адже компанія втрачає частку ринку в Китаї, намагаючись уникнути цінової війни з Tesla. Окрім того, Volkswagen був змушений призупинити виробництво своїх електромобілів у Європі у відповідь на низький попит на ключових ринках.

Томас Шефер, генеральний директор бренду Volkswagen, не скупився на епітети на нещодавній нараді персоналу, сказавши присутнім, що компанія є «неконкурентоспроможною» у своєму нинішньому стані через високі витрати та неефективність в організації.

«З багатьма нашими існуючими структурами, процесами та високими витратами ми більше не конкурентоспроможні як бренд Volkswagen», - сказав Шефер на зустрічі персоналу в штаб-квартирі у Вольфсбурзі.

Гуннар Кіліан, член правління з питань персоналу, заявив на тому ж засіданні, що скорочення чисельності персоналу буде можливим, якщо деякі співробітники погодяться на частковий або достроковий вихід на пенсію. Але він також пояснив, що більшість із 11 мільярдів доларів, які Volkswagen хоче заощадити, не будуть стосуватись саме скорочення робочих місць.

«Нам нарешті потрібно бути достатньо сміливими та чесними, щоб викинути за борт речі, які дублюються всередині компанії або є просто баластом, який нам не потрібен для хороших результатів», - сказав Кіліан.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація