Volvo зупинила виробництво автомобілів через коронавірус

Volvo зупинила виробництво автомобілів через коронавірус

02 вересня 2022
0

Компанія Volvo змушена була тимчасово закрити збірний майданчик у китайському Ченду, де виробляють моделі S60L та XC60. Причиною став локдаун, який запровадили у місті через загрозу поширення коронавірусу. У місцевому офісі Volvo заявили, що «оцінюють вплив припинення виробництва на бізнес» та «стежать за ситуацією». Через локдаун у Ченду минулого тижня достроково завершився один із найбільших китайських автосалонів - виставка, яка мала йти півтора тижні, тривала лише чотири дні.

Крім заводу в Ченду, у Volvo є виробничі потужності в Даціні, провінція Хейлунцзян. Це підприємство також тимчасово не працює через коронавірусні обмеження. Там виробляється модель S90, причому не тільки для місцевого ринку, а й на експорт - у 2017 році седани китайської збірки почали постачати до Європи. Також у Volvo є завод двигунів у Чжанцзякоу.

Минулого року стало відомо, що Volvo, яка з 2010 року належить китайській Zhejiang Geely Holding, візьме під повний контроль виробництво та продаж автомобілів марки в КНР. Volvo Cars підписала угоду зі своїм материнським холдингом про придбання частки у спільних підприємствах у Ченду та Даціні та науково-дослідному центрі в Шанхаї. Перехід контролю відбувається поетапно: він розпочався 2022 року і завершиться, ймовірно, 2023-го.

Крім китайських заводів, у Volvo є підприємства у Гетеборзі (Швеція), Генті (Бельгія) та Південній Кароліні (США).

Джерело: Automotive News

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація