Виробник гідроциклів побудував дуже незвичайний «будинок на колесах»

Виробник гідроциклів побудував дуже незвичайний «будинок на колесах»

07 квітня 2023
0

Компанія Dreadnort Boats із Нової Зеландії, яка спеціалізується на виробництві гідроциклів, представила багатофункціональну переносну конструкцію POD (Point Of Difference). Спочатку вона позиціонувалася як концепція для виживання під час цунамі, яку можна використовувати як трейлер або човен. Нині - це прототип переносного офісу. Надалі з'являться трейлер для кемпінгу, мобільний кіоск з їжею/кавою та крихітний плавучий будинок.

Зовні POD нагадує геодезичний купол із п'ятикутними секціями. Більшість із них засклена загартованим склом товщиною 6 мм, що забезпечує гарний огляд. Загалом площа скління складає 9,4 квадратних метра. Прототип мобільного офісу виготовлений із 5-міліметрового морського алюмінію. Його розміри - 5,1 x 2,5 x 2,5 метри. Максимальна внутрішня висота - 201,5 см. Важить капсула - 1,1 тонни.

Як стверджують у компанії, V-подібні зони для сидіння прототипу можуть вмістити до 12 дорослих. Під сидіннями - два висувні столи та місця для зберігання речей. Також сидіння можна використовувати як ліжко. Переміщається POD на човновому причепі. На даху передбачені провушини, за які його можна підняти краном або гвинтокрилом.

Також доступні версії розміром 7 x 3,1 м та 9 x 4,5 м. Відразу біля входу розташована кухня з раковиною та варильною панеллю. Зліва - туалет, праворуч - вітальня з лавами для сидіння та столом. Разом вони утворюють ліжко. У 9-метровому варіанті передбачено окрему спальню.

На землі POD стоїть на чотирьох домкратах, що регулюються по висоті. Максимальна висота просвіту - 10 см. Комфортний доступ до салону забезпечують двосекційні двері типу «крило чайки» та складні сходи.

POD можна підключити до централізованої електромережі. В місцях де її немає, енергією забеспечать дві сонячні панелі потужністю 150 Вт на даху. Вони заряджають батарею ємністю 200 Ач. Інвертор потужністю 350 Вт можна використовувати для живлення ноутбука чи телевізора. Для підключення холодильника та інших побутових приладів передбачено дві 12-вольтові розетки постійного струму. Також є два USB-роз'єми для гаджетів та трирівневе освітлення (верхнє, на рівні ніг та над входом). Ще одна «фішка» POD - стереопанель (Fusion Panel-Stereo).

Цінник POD стартує від 61 610 доларів. Але кінцева вартість залежатиме від версії та наповнення.

Джерело: Авто Центр
Фото: Dreadnort Boats

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація