Webasto створила люк для автомобілів, здатний збільшувати запас ходу

Webasto створила люк для автомобілів, здатний збільшувати запас ходу

13 вересня 2024
1

Вага стала серйозною проблемою для автовиробників, особливо у випадку електромобілів та гібридів (PHEV), оскільки великі батареї значно збільшують масу транспортних засобів. Це ускладнює зменшення ваги автомобілів, порівняно з традиційними моделями з двигуном внутрішнього згоряння, навіть якщо вони мають подібне обладнання. Тому кожна деталь, здатна знизити вагу, стає вкрай важливою.

Остання інновація в цьому напрямку - новий сонячний дах Ecopeak від компанії Webasto, одного з провідних постачальників автомобільної промисловості, більш відомого своїми системами опалення для автомобілів. Цей дах розроблений для підвищення ефективності як автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, так і електромобілів.

Основною перевагою даху є його вага, яка на 38% менша порівняно зі стандартними алюмінієвими дахами, що встановлюються на нові автомобілі. Близько 80% матеріалів, використаних у конструкції даху, є екологічно чистими та переробленими. Це стало можливим завдяки розробці нового полікарбонату з поєднанням біомаси та пластику, що знижує енергоспоживання під час виробництва.

Попри легкість, міцність і довговічність даху не знижуються, оскільки полікарбонат інтегрований у скло, яке тягнеться від краю лобового скла до кришки багажника, включаючи заднє скло. Цей дах також виконує роль сонячної панелі, здатної виробляти до 350 кВт.год електроенергії на рік, залежно від моделі автомобіля та погодних умов.

Webasto стверджує, що ця технологія може забезпечити додаткові 2500 кілометрів пробігу на рік для електромобілів. Для гібридів і автомобілів з ДВЗ вироблена енергія може живити системи комфорту, такі як клімат-контроль, мультимедійні системи та освітлення всередині й зовні автомобіля.

Джерело: 32CARS
Фото: Webasto

Обговорення новини

No Mercy  

Такі заморочки заради нічого.

+1-4ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація