Які трансформації відбуваються на українському авторинку

Які трансформації відбуваються на українському авторинку

18 серпня 2022
0

Воєнні дії серйозно вплинули на вітчизняний автомобільний ринок. Деякі наслідки цього впливу вже відчутні, якісь - мають проявитися згодом. AUTO-Consulting з'ясував, які зміни спостерігають провідні оператори ринку.

Загальні тенденції для всієї країни сьогодні майже однакові. Серед них, зокрема, - падіння економіки, девальвація гривні, зменшення попиту, дефіцит нових автомобілів. Проте, вплив цих негативних факторів залежить від конкретного ринку.

Що до ринку автомобільного, як повідомив генеральний директор компанії «Хюндай Мотор УкраЇна» Ігор Гладковський, війна, як і будь-яка соціальна криза, більше загострює наявні проблеми, ніж народжує нові. Тріада: комфорт, безпека, економічність була і залишатиметься актуальною. Далі - черга за завданнями які стоять перед конкретним авто власником і, звичайно, можливістю імпортерів наситити ринок необхідними моделями. У попередні роки на це впливали глобальні чинники, поточного року додалися і внутрішні - пов’язані з війною. Hyundai - успішна марка сьогодення, саме тому, що завжди шукає найкращих рішень мобільності для майбутнього.

У прес-службі компанії «АВТ Баварія Україна» вважають, що ситуацію, яка склалася принаймні в преміум сегменті, досить важко назвати ринком. За умови дефіциту автомобілів у більшості імпортерів, ситуація на ринку нагадую становище з наявністю в магазинах продуктів харчування кінця 80-х років минулого століття.

На думку прес-служби компанії «Порше Україна», з початком війни практично всі експерти в автомобільному бізнесі вважали, що попит на нові автомобілі впаде в Україні надовго. На щастя, вже через місяць покупці почали активний пошук нових автівок. Зараз попит знаходиться не на довоєнному рівні. У тому числі й через те, що клієнти обирають автомобілі лише серед фізично наявних на складах в Україні. Перевагу віддають кросоверам чи позашляховикам.

У прес-службі компанії «ММС Україна» вважають, що нові реалії ще остаточно не сформовані для того, аби проводити їх аналіз. Проте, вже впевнено можна констатувати загальне зменшення попиту через агресію, падіння економіки зростання курсу валюти тощо. Також тут прогнозують, що можна очікувати на збільшення частки продажів підприємствам, від загальної кількості проданих авто.

Прес-служба компанії «Субару Україна» також вважає, що поки зарано говорити про стабілізацію ринку. Так, деякі процеси відновлення вже помітні. Але остаточна стабілізація ринку, коли можна буде говорити про стабільні ціни та попит, - ще в майбутньому. На ці процеси досить сильно впливає економічна та політична ситуація в країні.

Як повідомили у прес-службі компанії «Прайд Мотор», на їхню думку на ринку нових автомобілів, перш за все, відбувається трансформація клієнтських переваг в бік більш економічних автомобілів, автомобілів з гібридними та електричними системами. Проте, у будь якому разі, на ринку нових автомобілів буде зберігатись певний попит, який обмежуватиме можливість відновлення поставок дистрибьюторами. До того ж, зростання ціни в гривні, може перенаправити частину клієнтів нижчого цінового сегменту на ринок вживаних та відновлених автомобілів.

У прес-службі компанії «Рено Україна» однією з трансформацій, яка вже прослідковується на фоні дефіциту і подорожчання пального, також вважають підвищення попиту на електромобілі.

Прес-служба компанії «ДЖАК Україна» повідомила, що на їхню думку, завдяки нульовому розмитненню, ринок зараз наповнився автомобілями, що вже були у використанні. Це, відповідно, вплинуло на продаж нових авто. Не зважаючи на це, український авторинок продовжує відновлюватися.

Як бачимо, остаточно говорити про трансформації вітчизняного автомобільного ринку - зарано. Деякі тенденції помітні вже зараз, проте напрямок глобального руху залежить від ситуації на фронті та в економіці.

Джерело: AUTO-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація