Як вибрати літні шини

Як вибрати літні шини

22 лютого 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Яку гуму краще замовити на літо?

Літня гума відрізняється від зимового складу та структури. Її роблять твердішою, з посиленими боковинами та каркасом, що дозволяє шинам без втрати властивостей переносити експлуатацію у спеку.

Відмінності є і в типі протектора: він має глибші канавки та прорізи, що допомагає ефективно відводити вологу та підвищує зчіпні властивості на мокрій дорозі. За рахунок посилених боковин покришка виходить більш стійкою до деформації, що, своєю чергою, позитивно позначається на опорі коченню. Міцний каркас додає стійкості до проколів, прорізів та різного роду дрібних дефектів.

Ви можете замовити літні шини в інтернет-магазині Gumma.ua - шини та диски за приємними цінами та самовивозом у Харкові.

Популярні поради щодо вибору літньої гуми

Які параметри рекомендовано враховувати під час вибору:

  1. Розмірність. Декілька допустимих діаметрів прописує виробник у документації. Вибираючи діаметр, який відрізняється від поточного встановленого, доведеться витратитися і на нові диски.
  2. Ширина та висота. Широка гума має більшу пляму контакту та гарну стійкість. Чим висота профілю більша, тим нижче ризик випадково пошкодити гуму та диск.
  3. Тип малюнку протектора. Буває асиметричний, симетричний та спрямований. Моделей зспрямованим малюнком краще уникати - дороги не завжди хороші і є ризик пошкодити відразу кілька коліс. Ассиметричні при цьому можнапереставити на будь-яку вісь, тоді як спрямовані суворо прив'язані до одного борту.
  4. Індекси навантаження та швидкості. Підбираються в такий спосіб, щоб перевищувати максимальні можливості автомобіля. Але запас не повинен бути занадто великим, інакше жорстка та важка шина виявиться незручною у русі та підвищить витрату палива.
  5. Відгуки. Можуть бути не завжди інформативними, оскільки кожна людина оцінює ту чи іншу модель суб'єктивно. Тому краще орієнтуватися на результати незалежних тестів та самостійно шукати гуму за тими параметрами, що відіграють ключову роль для вас.

Пам'ятайте, що своєчасна заміна гуми здатна уберегти від неприємностей на дорозі. Для покупки нового комплекту рекомендуємо вибирати перевірені інтернет-магазини, що піклуються про репутацію.

Джерело: Gumma.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація