Як зробити страховку при переоформленні авто

Як зробити страховку при переоформленні авто

17 квітня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

В Україні діє закон «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Згідно з ним, ви не маєте права керувати транспортним засобом без страховки. Попри те, що це є обов'язком, який вимагає певних часових та фінансових затрат, все це відбувається в інтересах власника авто: у разі виникнення непередбачених обставин, страхова компанія компенсує шкоду.

При покупці битого авто, яке було у користуванні іншої людини, зазвичай новий власник робить переоформлення страхового полісу. По суті, вимоги щодо цього не прописані у законі, адже страхується транспортний засіб, а не власник. Проте зміну полісу зробити рекомендується з двох причин. По-перше, попередній власник може скасувати його та отримати «невикористані» кошти назад: деякі страхові компанії дозволяють це робити. По-друге, ніхто не дасть гарантії, що страхова буде коректно вирішувати питання з людиною, яка де-факто володіє полісом, але його не оформлювала.

Отже, розгляньмо процедуру оформлення полісу при переоформленні авто.

Оформлення полісу при переоформленні авто

Припустимо, ви придбали нову автівку. Наприклад, скористалися послугою викуп авто після ДТП від Топ Викуп. Одразу вирішіть, чи ви будете залишати старий поліс, чи оформляти новий. У другому випадку вам потрібно буде скоординувати дії з попереднім власником машини. Він має взяти оригінал полісу та піти до страхової компанії. Його попросять подати заявку на анулювання договору. Процедура може зайняти від кількох днів до кількох тижнів, адже страхова компанія має провести перерахування коштів та повернути власнику полісу невикористані кошти (однак така опція є не у всіх фірмах).

Після цього новий власник подає заявку на власний поліс. Важливо: у період відсутності страховки керувати транспортним засобом заборонено. Отримавши поліс, можна буде повноцінно водити авто.

Якщо ви вирішите залишити старий поліс, домовтеся з власником про підтримку зв'язку у разі виникнення спірних моментів. Якщо страхова компанія захоче зв'язатися з людиною, на яку оформлений поліс на ваше авто, вона, очевидно, намагатиметься контактувати не з вами, а з попереднім власником автомобіля.

У цілому, покупка автомобіля на вторинному ринку може принести немало турбот, пов'язаних з «документальною» роботою. Однак цей процес можна зробити більш простим. Наприклад, хорошим рішенням є придбання машини у компанії, яка займається викупом битих авто. У такому разі ви зможете делегувати велику частину тяганини з документами цій фірмі.

Джерело: ТОП Викуп

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація