Yamaha припинить виробництво знаменитої моделі

Yamaha припинить виробництво знаменитої моделі

22 лютого 2024
0

Спортбайк Yamaha YZF-R1 знімуть з виробництва. Нове покоління культової моделі не будуть розробляти. Про це повідомляє сайт Motorcycle News.

У офіційній заяві Yamaha вказано, що причиною відмови від R1 та його екстремальної версії R1M є нові еконорми для мотоциклів Євро-5+. Японський виробник не планує створювати версію моделі, яка б відповідала цим стандартам.

Таким чином Yamaha R1 під шляхом молодшої моделі R6, яку припинили виробляти в 2020 році, коли набули чинності норми Євро-5. Уже випущені мотоцикли мають продати до 2025 року - саме тоді завершиться перехідний період для Євро-5+.

Не виключено, що Yamaha продовжить дрібносерійний випуск гоночних версій R1, які не допущені до доріг загального користування і можуть експлуатуватися тільки на треку.

Мотоцикл Yamaha YZF-R1 - знакова модель для японського бренду. Її випускали з 1998 року. Спортбайк обладнаний літровим чотирициліндровим двигуном: у різні роки існували його версії потужністю від 150 до 200 к.с.

Останнього оновлення модель зазнала в 2020 році. У 2009 і 2021 роках Yamaha R1 вигравала чемпіонат світу з мотоперегонів World Superbike.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація