З нового року очікується подорожчання японських автомобілів по всьому світу

З нового року очікується подорожчання японських автомобілів по всьому світу

30 листопада 2022
1

Японські автовиробники розглядають можливість підвищення цін на машини у наступному році, повідомляє Japan Times. За даними опитування, проведеного виданням, 23% з 80 провідних японських компаній, до яких увійшли Toyota, Nintendo і Shiseido, збираються переглянути цінову політику. Ще 49% опитаних зазначили, що обмірковують такий крок, але остаточного рішення наразі не ухвалили.

Респонденти назвали кілька причин, через які їм доведеться піднімати ціни. Основними виявилися зростання вартості матеріалів та сировини, подорожчання логістики, а також локальна проблема - зниження курсу єни щодо інших світових валют. Національна валюта Японії поступово падає до долара та євро з 2020 року, причому тенденція помітно посилилася навесні 2022-го.

У листопаді споживчі ціни в Токіо зросли на 3,6% в порівнянні з минулим роком, що виявилося рекордом з 1982 року.

Toyota раніше вже заявляла про майбутній перегляд цінової політики. Третій квартал поточного фінансового року став збитковим через ціни, що злетіли на матеріали, що затягнулася нестачі мікрочіпів і зупинок виробництв. Вихід із кризи керівництво бачить у підвищенні цін на «початкові» моделі, такі як Yaris та Corolla.

Водночас компанія поспішила заспокоїти споживачів, заявивши, що подорожчання буде «обмеженим» і моделі збережуть імідж доступних. Першим зростання цін має відчути ринок США.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Andriy86  

Одна, дві тисячі долларів до вартості автівки не дуже помітно, коли люди таку суму грошей витрачають на новий айфон чи обклейку автівки захисною плівкою.

-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація