Західні санкції «задушили» російський АвтоВАЗ

Західні санкції «задушили» російський АвтоВАЗ

21 листопада 2023
0

Через санкції, введені у вересні США проти автомобілебудівного концерну «АвтоВАЗ», його платежі блокують банки як «недружніх», так і «дружніх» до Росії держав, що у свою чергу тягне за собою масові відмови закордонних партнерів співпрацювати з російською компанією. Про це заявив на парламентських слуханнях у раді федерації РФ президент «АвтоВАЗу» Максім Соколов.

Наслідком американських санкцій «стали нові масові відмови закордонних постачальників, субпостачальників, фінансових інститутів, банків від співпраці з нашим автопромом. Так, іноземні банки просто блокують як наші вихідні платежі, так і у бік АвтоВАЗу, якщо говорити про експортну продукцію», - сказав Соколов.

Міністерство фінансів США 14 вересня 2023 року ввело штрафні заходи проти російських автовиробників «АвтоВАЗ», «Група ГАЗ», «Москвич» та Sollers (основний бренд - УАЗ).

Цього ж місяця Соколов заявив, що обмеження не вплинуть на роботу його компанії.

Ще раніше - у червні 2022 року - під американські блокуючі санкції потрапив російський КАМАЗ.

Раніше на форумі «Транспорт Росії - 2023» Соколов повідомив, що в поточному році АвтоВАЗ через санкції США скоротить плановий випуск автомобілів на 10% - з 400 тисяч до 360 тисяч. Проте, незважаючи на обмеження, концерн планує у першій половині 2024 року запустити серійне виробництво нових електромобілів Lada e-Largus.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація