ZF може згорнути роботу багатьох своїх заводів автозапчастин

ZF може згорнути роботу багатьох своїх заводів автозапчастин

11 жовтня 2024
0

Провідний світовий розробник та виробник агрегатних компонентів та систем для автомобілебудування ZF на порозі закриття частини заводів у Німеччині.

Автомобільний постачальник також розглядає можливість не тільки закриття багатьох своїх підприємств, але й скорочення робочих місць. Цю новину з посиланням на власні джерела озвучив рейтинговий онлайн-портал транспорту та логістики VerkehrsRunschau.de.

За словами голови генеральної ради працівників Handelsblatt Ахіма Дітріха, у постачальника автокомпонентів ZF вже «є список заводів, які слід закрити якнайшвидше». Рада директорів нині зосереджується на понад третині з 35 німецьких заводів.

Представник компанії заявив у Фрідріхсгафені, що всі німецькі заводи перевіряються на визначення їх конкурентоспроможності, оскільки «є деякі локації, які не дають необхідних результатів і заходи з удосконалення мають підвищити конкурентоспроможність». Якщо це не спрацює, останнім виходом буде продати локацію або закрити її.

Цього року компанія вже «скоротила трохи понад 1000 робочих місць у Німеччині та загалом понад 1400 у всьому світі». Правління оголосило, що скоротить від 11 000 до 14 000 робочих місць в найближчі роки. Це практично кожен четвертий працівник.

Вся автомобільна промисловість має проблеми з переходом на електромобільність, але ZF постраждав особливо сильно. Як відомо, електромобілі мають значно меншу кількість компонентної бази. Через поглинання та інвестиції в нові технології група заборгувала і повинна виплачувати понад півмільярда євро щорічно.

ZF є одним із найбільших у світі постачальників автомобільної продукції з близько 169 000 співробітників по 160 виробничих локаціях у 30 країнах. Мажоритарним власником групи є фонд Zeppelin з міста Фрідріхсгафен. У 2023 році обсяг продажів склав близько 46,6 мільярда євро.

Джерело: 24tv.ua
Фото: ZF

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація