Автогігант BMW буде використовувати український літій

Автогігант BMW буде використовувати український літій

10 серпня 2022
0

На початку 2022 року European Lithium Limited і група Millstone&Co домовилися про спільну реалізацію літієвого проєкту Wolfsberg в Каринтії (Австрія). Окрім спільної роботи в Австрії, компанії домовилися про спільну розробку українських літієвих проєктів. Про це йдеться у повідомленні European Lithium Limited.

Тепер EUR підписав меморандум про взаєморозуміння з BMW для забезпечення першого в Європі відбору гідроксиду літію (LiOH) для батарей. Згідно з меморандумом, компанії працюватимуть разом, щоб узгодити відповідні комерційні умови для BMW щодо придбання літію, виробленого EUR.

European Lithium Limited надає BMW AG право першочергового придбання 100% LiOH, виробленого з визначених ресурсів. Після укладення зобов’язуючих домовленостей, BMW внесе передоплату в розмірі $15 млн.

На цю суму в подальшому вона отримає відповідний об'єм LiOH. Гроші будуть спрямовані на розвиток проєкту Wolfsberg.

«Домовленість про перші поставки BMW AG є ще однією важливою віхою для компанії. Партнерство з BMW ідеально підходить для EUR та її європейських проєктів», - зазначив голова правління EUR Тоні Сейдж.

uropean Lithium Limited присутня на українському ринку з листопада 2021 року. Вона планує розробляти родовища літієвих руд Шевченківське і на ділянці Добра. Таким чином, після початку видобутку компанією руд в Україні, вони будуть поставлятися компанії BMW.

Джерело: Traktorist.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація