Cupra анонсувала три нові кросовери

Cupra анонсувала три нові кросовери

09 червня 2022
0

Іспанська компанія Cupra представила прототипи нових кросоверів Terramar, Tavascan та UrbanRebel. Кожен із них займе свою нішу в сегменті компактних та субкомпактних SUV. Про це повідомляє пресслужба виробника.

Новий кросовер Terramar поповнить модельну гаму іспанського бренду у 2024 році та оснащуватиметься виключно гібридними силовими агрегатами. Версія з PHEV зможе долати на електротязі до 100 км.

За словами авторів, новинка буде адресована любителям активного драйву, а назвали її на честь гоночної траси Сітжес-Террамар у Каталонії, де проходила презентація нових моделей. Овальний гоночний трек було відкрито 1923 року. Він розташований неподалік Барселони та штаб-квартири Cupra.

Cupra Terramar досягає в довжину 4,5 м. В ієрархії бренду він займе місце на сходинку вище за модель Formentor.

Як і родинний Audi Q3, кросовер Terramar використовуватиме уніфіковану платформу MQB концерну Volkswagen. За словами представників Cupra, новинка стане останньою машиною бренду, яка використовуватиме ДВС.

Кросовер Tavascan буде запропонований покупцям з електрично-силовим агрегатом. Він є подальшим розвитком концептуальних моделей 2019 року та торішнього гоночного боліду Tavascan Extreme E. Серійну версію кросовера Tavascan буде презентовано у 2024 році та стане глобальною моделлю, яка буде доступна широкій купівельній аудиторії.

Найменшим представником сімейства нових кросоверів Cupra стане Urban Rebel. Його поява на ринку запланована на 2025 рік. Як і його «старший брат» Tavascan, передньопривідний UrbanRebel матиме електропривод. Автомобіль використовуватиме електричну платформу MEB концерну Volkswagen.

Компактний міський кросовер досягає в довжину всього 4,03 м, що дозволить його власнику легко маневрувати на вузьких вулицях європейських мегаполісів та полегшить процес паркування в обмежених умовах. Крім екологічно чистої силової установки, ще одним важливим елементом новинки стане широке використання в його конструкції матеріалів вторинного перероблення, включаючи біополімери та натуральні волокна. Ряд елементів будуть виготовлені з використанням 3D-друку та 3D-плетіння.

Невелика вага машини разом із потужним 226-сильним (166 кВт) електромотором забезпечать новинці розгін до перової «сотні» за 6,9 с, а енергоефективна батарея - запас ходу до 440 км. Виробництво UrbanRebel буде організовано на іспанському заводі Марторелле.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація