Електромобіль BMW i3 шокував власника ціною заміни батареї

Електромобіль BMW i3 шокував власника ціною заміни батареї

14 лютого 2024
71

Електромобіль BMW i3 був знятий з виробництва у 2021 році, але залишається популярним на ринку вживаних авто. Популярні машини можуть піднести власникам дуже неприємні сюрпризи. Уявіть, одному з водіїв BMW i3 у дилерському центрі новий акумулятор оцінили у колосальні 71 208 доларів.

Це не тільки більше, ніж нині коштує сам вживаний автомобіль, але й перевершує вартість абсолютно нового електричного седана BMW i5 eDrive40. Не секрет, що заміна батареї на електромобілі коштує дорого, але ця цифра здається надмірною - навіть за мірками BMW. Ми бачили, що деякі заміни коштують приблизно 16 000 доларів.

Is this correct?
byu/xplorng77 inBMWi3

Усі ці рахунки за ремонт викликають тривогу, але той факт, що власники отримують різні ціни на ту саму роботу, є ще більш дивним, адже були випадки, коли заміну оцінювали в 25-35 тисяч доларів.

Деякі користувачі вважають, що дилери не бажають виконувати ремонтні роботи, тому оцінюють їх максимально дорого. Акумуляторна батарея i3 складається з восьми елементів. Але навіть якщо один вийде з ладу, то це все одно може коштувати власнику значної суми грошей.

Варто зазначити, що такі високі ціни стосуються не лише ремонту батареї BMW i3. Дослідження Recurrent показало, що, наприклад, заміна акумуляторів у Volkswagen e-Golf може коштувати до 21 000 доларів. Але це ще дрібниці в порівнянні з рахунком у 113 500 доларів, який подарували власнику Hyundai iX35 з водневим двигуном, коли почалися проблеми з паливним елементом.

Джерело: Autogeek
Фото: CarBuzz

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
No Mercy  

Це очікує всіх власників електромобілів, які казали, що вони економлять. Або батарею поміняють за купу грошей, або продадуть електричку за безцінь.

+4-13ВІДПОВІСТИ  
Oleg_H  

No Mercy, Сучасна батарея легко відкатає 12-15 років. Після цього авто в утіль а не на заміну батареї

+2-1ВІДПОВІСТИ  
Tymur_S  

Oleg_H, при умові, якщо якісно обслуговувати машину

+5-1ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 68

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація