Енергоатом планує створити в Україні мережу зарядних станцій

Енергоатом планує створити в Україні мережу зарядних станцій

28 вересня 2022
0

Компанія «Енергоатом» створить національну мережу електричних зарядних станцій. Відповідне рішення вже ухвалено Кабінетом міністрів України.

Проектом створення національної мережі передбачається будівництво протягом двох років 120 автомобільних електричних зарядних станцій: 40 - великої потужності (160+ КВт) і 80 - середньої (60+ КВт) в обласних центрах і на основних автомагістралях країни.

У червні НАЕК «Енергоатом» та АБ «Укргазбанк» підписали Меморандум про партнерство та взаємодію, домовившись розпочати спільну реалізацію проекту зі створення національної мережі електричних зарядних станцій з використанням фінансових можливостей «Укргазбанку» та виробничо-технічного потенціалу «Енергоатому» як найбільшого виробника електроенергії в країні.

Уряд планує розробити комплексну програму стимулювання громадян для переходу на електротранспорт. Програмою будуть передбачені законодавчі зміни та фінансові інструменти, а також будівництво мережі електрозаправних станцій. Програма повністю відповідатиме стандартам Європейського Союзу щодо переходу на електротранспорт.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація