Компанія Mazda показала загадковий спортивний концепт

Компанія Mazda показала загадковий спортивний концепт

25 листопада 2022
0

Компанія Mazda оголосила про оновлення своєї стратегії розвитку до 2030 року та прискорення переходу на електричну тягу. З цієї нагоди японці показали невідоме спортивне купе, назване загадковим ім'ям Vision Study Model.

Показаний Mazda автомобіль є дводверною моделлю в кузові білого кольору і з дверима типу «крило метелика». Судячи з пропорцій з короткою задньою частиною та довгим капотом, купе може отримати задній привід і подовжньо розташований двигун. Водночас відсутність помітних вихлопних труб можна розцінити як натяк на те, що це електрокар.

Що це буде за модель, і чи буде вона серійною, у Mazda не розкривають.

Експерти припускають, що концепт може бути провісником п'ятого покоління спортивного родстера Mazda MX-5, відомого як Miata. Чи отримає серійна модель такі самі двері-метелика, можна лише здогадуватися.

Як відомо, Mazda вирішила прискорити електрифікацію свого модельного ряду і розраховує, що до 2030 року від 25% до 40% від загального обсягу її світових продажів буде припадати на електричні авто.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Andriy86  

Раніше було повідомлення, що наступна генерація Mx-5 збереже двз у складі м'якого гібриду. Нажаль сучасні технології не дозволяють створити не дорогий електричний родстер вагою в тисячу кілограм.

-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація