Китай електрифікує 80% громадського транспорту до 2025 року

Китай електрифікує 80% громадського транспорту до 2025 року

17 лютого 2023
0

Китай запускатиме спеціальну програму, метою якої стане швидке зростання кількості електромобілів у парках міських автобусів та таксі. До 2025 року до 80% використовуваних ними, а також держструктурами машин має бути переведено на електричний тип силової установки. Ініціатива також передбачає розвиток зарядної інфраструктури у містах.

Згідно з заявою Міністерства промисловості та інформаційних технологій Китаю, національна програма спрямована на електрифікацію транспортних засобів державних відомств, міських автобусів та таксі, машин екстрених служб, пошти та логістичного транспорту. Програма стартує цього року та триватиме до 2025 року. Під її дію потрапляють не тільки акумуляторні електромобілі, а й гібриди, що заряджаються.

У програмі перераховані амбітні цілі, яких Китай планує досягти. У сегментах міських автобусів, таксі, санітарних, поштових та логістичних послуг поставлено завдання досягти частки електромобілів на рівні 80%. На кожен електромобіль, який обслуговуватиме громадські інтереси, буде створено одну публічну зарядну станцію. Із загальної кількості місць для паркування на станціях зарядки на автомагістралях не менше 10% повинні припадати на малолітражні автомобілі.

Ще одна мета проекту - покращити процес зарядки за рахунок нових технологій, таких як швидка заміна батареї. Муніципалітетам рекомендується включати станції заряджання до своєї інфраструктури. Крім того, вони повинні підключитися до будівництва зарядних станцій та комплексів автоматичної заміни батарей, виділити на ці цілі частину своїх бюджетів.

У Китаї спостерігається величезне зростання ринку електромобілів у приватному секторі. За даними Китайської асоціації автовиробників, продаж машин з новими типами силових установок у 2022 році зріс до 6,88 млн одиниць, збільшившись на 93,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Минулого року на частку електромобілів припадало 25,6% продажів автомобілів у Китаї. У 2022 році було продано більше 5,36 млн електромобілів з акумуляторною батареєю і 1,52 млн гібридних електромобілів з модулем, що підключається.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація