Mazda відродила культовий роторний спорткар

Mazda відродила культовий роторний спорткар

26 жовтня 2023
0

На виставці Japan Mobility Show у Токіо представлено нову Mazda Iconic SP. Це прототип недорогого спортивного купе з незвичайною гібридною установкою R-EV. Про спорткар розповіли на офіційному сайті Mazda.

Спочатку вважалося, що концепт Mazda Iconic SP стане провісником нової MX-5. На це натякав елегантний дизайн авто з довгим капотом, плавними формами кузова та захованими фарами, як у Mazda MX-5 першого покоління.

Однак під час презентації з'ясувалося, що автомобіль значно більший за MX-5 - сягає 4181 мм завдовжки, 2103 мм завширшки й 1148 мм заввишки. Та й важить він майже на 200 кг більше - 1450 кг.

Своїм витонченим силуетом і розмірами Iconic SP більше нагадує купе Mazda RX-7 90-х років. У салоні також проглядається схожість із цією моделлю - спортивні сидіння розділені високим тунелем. Спорткар отримав віртуальний щиток приладів і великий тачскрин, а замість дзеркал заднього виду встановлено камери.

Спорткар Mazda Iconic SP навіть оснащений роторно-поршневим двигуном Ванкеля, як і RX-7, однак він відіграє допоміжну роль - слугує генератором і виробляє електрику для моторів. Схожу силову установку отримав нещодавно кросовер Mazda MX-30. У Iconic SP сумарна віддача становить 370 к.с., а ще можна живити різні електроприлади.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація