Nio та GAC Group спільно впровадять єдиний стандарт акумуляторів

Nio та GAC Group спільно впровадять єдиний стандарт акумуляторів

09 травня 2024
0

Nio оголосила про підписання додаткової угоди з GAC Group про співробітництво в галузі заряджання та заміни акумуляторів. Бренди мають намір спільно розробляти електромобілі з можливістю заміни батарей.

Ще один напрямок співпраці - запровадження нового єдиного стандарту акумуляторних блоків для електромобілів. Також партнери спільно розроблять станції заміни батарей, сумісні з електромобілями обох брендів. У перспективі - створення великої стандартизованої та уніфікованої мережі.

За десять років з моменту заснування Nio встигла стати світовим лідером у галузі заміни акумуляторів для електромобілів. Станом на жовтень 2023 року компанія здійснила понад 30 мільйонів замін акумуляторів у всьому світі. Це стало доказом життєздатності технології, яка розглядається як альтернатива звичайній зарядці.

Nio почала заручатися допомогою деяких своїх конкурентів заради впровадження у Китаї нових стандартів акумуляторів для електромобілів. Наприкінці квітня під час Пекінського автосалону компанія оголосила про нову стратегічну співпрацю з Lotus Technology. Спільний план включає технології заряджання та заміни, керування та експлуатацію акумуляторами. Також партнери займуться розвитком сервісної мережі, дослідженнями, розробками та налаштуваннями транспортних засобів. Але головне - це впровадження єдиної системи стандартів.

Для цього Nio вже заручилася підтримкою цілого ряду ОМЕ-виробників. Окрім вже згаданих GAC Group та Lotus Technology у цьому списку Changan Automobile, Geely Holding Group, Chery Automobile та JAC Group.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація