Нові електромобілі Subaru можуть отримати батареї нового покоління

Нові електромобілі Subaru можуть отримати батареї нового покоління

04 серпня 2023
0

Subaru веде переговори з Panasonic про партнерство щодо постачання циліндричних літій-іонних акумуляторів нового покоління для своїх майбутніх електромобілів. Першою моделлю, яка отримає акумулятори Panasonic, може стати неназваний електромобіль марки Subaru, виробництво якого очікується в другій половині 2023 року.

Переговори спрямовані на встановлення «середньо- та довгострокового партнерства» між двома брендами. Subaru хоче побудувати новий завод з виробництва електромобілів у префектурі Гумма в Японії, де будуть використовуватися акумуляторні блоки Panasonic Energy. Завод буде введений в експлуатацію вже у 2020-х роках, підтримуючи місцеві робочі місця та виробництво у країні походження Subaru.

Subaru наразі має єдиний електромобіль у своїй поточній лінійці - Solterra, який є близнюком Toyota bZ4x, але у неї амбітні плани на найближче майбутнє. У травні минулого року генеральний директор Subaru Ацуші Осакі підтвердив, що до 2028 року з'являться чотири нові електричні кросовери бренду.

Наразі невідомо, чи буде перший електромобіль Subaru з батареями Panasonic одним із вищезгаданих кросоверів, але, судячи з термінів початку виробництва в межах 2023 року, ми очікуємо дізнатися про нього найближчим часом.

Panasonic нещодавно оголосила про плани будівництва чотирьох додаткових заводів з виробництва акумуляторів для електромобілів по всьому світу в рамках подальшого збільшення виробництва акумуляторів до 200 гВт.год до 2031 року. Крім Subaru, компанія, що виробляє циліндричні акумулятори для електромобілів Tesla, вже веде переговори з такими компаніями, як Mazda, BMW та Stellantis, щоб стати їх постачальником.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація