Новий мікрокар Wuling Air EV став на конвеєр

Новий мікрокар Wuling Air EV став на конвеєр

09 грудня 2022
0

Це вже третій електричний мікрокар у гамі бренду Wuling, що належить китайському спільному підприємству концернів General Motors та SAIC. Дешевий Wuling Mini EV увійшов десятку найпопулярніших автомобілів у світі (470 тисяч екземплярів минулого року), слідом з'явився ще більш мініатюрний Wuling Nano EV. Нова модель Air EV була вперше показана ще влітку, а тепер вона стала на конвеєр, причому одночасно в Китаї та Індонезії. Але тільки китайським покупцям цей мікрокар запропонований у двох варіантах з різною довжиною кузова та кількістю місць у салоні.

Wuling Air EV виділяється незвичайним дизайном, штатні колеса - 12-дюймові з модними ковпаками. Прості версії матимуть галогенові фари та задні ліхтарі з лампами розжарювання. Більш дорогі варіанти - зі світлодіодною оптикою і смугою, що світиться, на всю ширину передка. В основі лежить та сама проста задньопривідна платформа GSEV (Global Small Electric Vehicle), що в інших мікрокарів Wuling. Попереду тут стійки McPherson, а ззаду - нерозрізний міст із редуктором, у якому розташований електродвигун. Заявлений дорожній просвіт - 126 мм.

Базовий Wuling Air EV розрахований тільки на двох сідоків і за розмірами поступається добре відомій моделі smart fortwo. Довжина машини - всього 2599 мм, колісна база - 1635 мм, а висота (1631 мм) перевищує ширину (1505 мм). За сидіннями залишилося місце для багажу, але об'єм відсіку невеликий, і компанія його навіть не наводить. Такий Wuling можна купити тільки в Китаї, оснащений електромотором з віддачею 41 к.с. та 110 Нм. Місткість літій-залізо-фосфатної тягової батареї - 26,7 кВт.год, а паспортна дальність ходу - 300 км.

Чотиримісний Wuling Air EV випускають у Китаї та Індонезії. Перед задньою віссю додано вставку довжиною 375 мм з бічними віконцями, тому колісна база зросла до 2010 мм, а загальна довжина - до 2974 мм. На другому ряду встановлений двомісний диван із кріпленнями Isofix, але багажника у такій конфігурації немає взагалі. Для перевезення поклажі можна скласти половинки задньої спинки.

Специфікації чотиримісних машин залежать від ринку збуту. Наприклад, в Індонезії машини оснащують таким же електродвигуном, як у китайського короткого мікрокара, плюс можна вибрати акумулятор ємністю 17,3 або 26,7 кВт.год (на 200 або 300 км пробігу). У Китаї зовсім інша річ: там чотиримісний має двигун із віддачею 68 к.с. і 140 Нм, батарея вміщує 28,4 кВт.год (на 300 км), а також є зарядний пристрій постійного струму потужністю 80 кВт (інші версії можуть заряджатися лише від терміналів змінного струму до 8 кВт).

Стандартне оснащення мікрокара включає дві подушки безпеки, АБС, кондиціонер та семидюймовий екран для віртуальних приладів. Серед опцій - система стабілізації, медіасистема з дисплеєм діагоналлю 10,25 дюйма, камери переднього та заднього вигляду, покращене оздоблення салону, а для чотиримісної версії передбачено ще й систему кругового огляду. Максимальна швидкість усіх модифікацій - 100 км/год.

У Китаї базовий Wuling Air EV коштує 10 тисяч доларів, а за чотиримісний просять щонайменше 11700 доларів. На ринку Індонезії ціни лише починаються з 15200 доларів.

Джерело: AMPERCAR.com
Фото: CarNewsChina

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація