Постачання десятків моделей Toyota і Daihatsu припинено через гучний скандал

Постачання десятків моделей Toyota і Daihatsu припинено через гучний скандал

21 грудня 2023
0

У середу, 20 грудня, стало відомо про припинення поставок десятків моделей Toyota і Daihatsu через скандал із даними краш-тестів та іншими порушеннями, пов'язаними з безпекою експлуатації транспортних засобів.

«Розслідування незалежної комісії виявило 174 нових порушення в 25 категоріях випробувань на додаток до виявлених у квітні та травні порушень, пов'язаних з облицюванням дверей і проведенням випробувань на бічне зіткнення», - йдеться в заяві Daihatsu.

Порушення торкнулися 64 моделей Daihatsu, в тому числі 22 моделей, які продаються під брендом Toyota, зокрема Toyota Probox, Town Ace, Roomy, Pixis.

«У відповідь на ці висновки компанія Daihatsu вирішила сьогодні тимчасово призупинити поставки всіх моделей, розроблених Daihatsu, які в даний час виробляються як в Японії, так і за кордоном. Toyota також вирішила тимчасово призупинити поставки зачеплених моделей. Ми хотіли б принести наші щирі вибачення за незручності та занепокоєння всім зацікавленим сторонам, включно з клієнтами. Daihatsu повідомила нам, що надалі прояснить ситуацію з владою і під їхнім керівництвом вживе всіх необхідних заходів», - заявили в Toyota.

Цього тижня Міністерство державних земель, інфраструктури, транспорту і туризму Японії проведе обшуки в штаб-квартирі Daihatsu в Осаці у зв'язку з виявленими порушеннями.

Навесні стало відомо, що Daihatsu (дочірня компанія Toyota) сфальсифікувала краш-тести кількох моделей, включно з автомобілями під брендом Toyota. Зокрема, були модифіковані дверні карти перед краш-тестами.

Джерело: iXBT.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація