Представлено автомобіль майбутнього зі штучним інтелектом

Представлено автомобіль майбутнього зі штучним інтелектом

05 січня 2023
0

Виробник мобільних процесорів та розробник бездротових засобів зв'язку Qualcomm на виставці CES представив своє бачення автомобіля майбутнього. Подробиці про концепт розповіли на сайті Carscoops.

У Qualcomm показали, що автовиробники можуть створити за допомогою їхньої технології. Концепт має інноваційні функції, які поки не зустрінеш у сучасних автомобілях.

Кузов створений із пластику, а задні двері відчиняються у зворотний бік як у моделей Rolls-Royce. Уздовж авто йде практично суцільна світлодіодна смуга, яка може змінювати колір.

В інтер'єрі розташований величезний 55-дюймовий дисплей, який одночасно виконує роль панелі приладів і екрана мультимедіа. Він складається з кількох частин, на яких можна знайти інформацію про стан авто, налаштування допомоги водієві та розважальну систему. Пасажири можуть переглядати онлайн-контент або грати у відеоігри безпосередньо під час подорожі.

Концепт оснащений камерами, які можуть розпізнавати пасажирів та автоматично регулювати налаштування автомобіля відповідно до їх уподобань. Крім цього, кожен пасажир може налаштувати свою власну аудіозону, а також скористатися перевагами активної звукоізоляції.

В концепті є і віртуальний помічник із голосовим керуванням, а також розпізнавання облич та біометрії для покупок на ходу. Водій та пасажири можуть заздалегідь сплатити паркування або підписку на деякі функції автомобіля.

У разі ДТП камери автомобіля запишуть та збережуть у хмарі кадри з інцидентом. Датчики також допомагають уникнути зіткнення з іншими автомобілями активуючи екстрену систему гальмування.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація