Прибутки Mercedes-Benz впали на 64 відсотка

Прибутки Mercedes-Benz впали на 64 відсотка

25 жовтня 2024
1

Прибуток німецького виробника автомобілів преміумкласу Mercedes-Benz у третьому кварталі 2024 року впав на 64% до 1,2 млрд євро, що значно перевищило прогнози аналітиків. Про це пише Reuters.

«Результати третього кварталу не відповідають нашим амбіціям», - заявив фінансовий директор Харальд Вільгельм, додавши, що група посилить скорочення витрат.

На прибутки за липень-вересень 2024 року вплинули витрати на оновлення моделей, а також жорсткий ринок, особливо для нових версій позашляховиків G-класу, які будуть представлені в наступному кварталі.

На прибутки компанії також вплинуло скорочення попиту на предмети розкоші споживачів із Китаю в умовах ослаблення економіки.

Mercedes-Benz очікує, що річний продаж автомобілів буде дещо нижчим за попередній рік, а продаж у четвертому кварталі - на рівні третього кварталу.

У третьому кварталі автовиробник двічі скоротив річний план прибутку, приєднавшись до зростальної кількості європейських конкурентів, які звинувачують ослаблення китайського автомобільного ринку в падінні прибутків і маржі.

Джерело: LIGA.net
Фото: Mercedes-Benz

Обговорення новини

Andriy86  

Пам'ятаю як під час епідемії Covid вони заявляли, що будуть заробляти не за рахунок маржинальності а не кількості проданих авто. Схоже, що план не спрацював. Задирати цінник, знижуючи якість не найкраща ідея у такий не спокійний час, коли люди шукають точки опору, а не нові пригоди.

-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація