Renault присвятив сучасний Megane E-Tech класичному Clio Williams

Renault присвятив сучасний Megane E-Tech класичному Clio Williams

06 червня 2022
0

Незважаючи на те, що автомобільна індустрія вступає до епохи електромобілів, моделі з двигуном внутрішнього згоряння марки не забувають. Особливо якщо йдеться про культові машини, які вписані в історію марки. У випадку з Renault таким виявився гарячий хетчбек Clio Williams початку 90-х, сучасним триб'ютом якому став сучасний електрокар Megane E-Tech Electric. Дві машини показали в Іспанії у рамках заходу JASP для сучасної молоді.

1993 року на ринок вийшов Renault Clio Williams. Компактний хетчбек названий на честь команди Формули-1 Williams, яка у ті роки використала французькі мотори, хоча сам британський колектив жодного відношення до автомобіля не мав.

Це не завадило хетчбеку з 145-сильним 2,0-літровим атмосферним двигуном і 5-ступінчастою механічною коробкою передач стати культовою моделлю. У наші дні віддати шану легендарному автомобілю французи вирішили за допомогою Renault Megane E-Tech Electric.

Щоправда, жодних доробок електромобіль Renault не отримав - все обмежилося стилістичними змінами. Сучасний хетчбек пофарбований у фірмовий темно-синій колір із золотистими акцентами, які відсилають до оригінального Clio Williams.

Нагадаємо, Megane E-Tech Electric побудований на платформі японського кросовера Nissan Ariya і на ринку доступний у двох версіях - зі 130-сильним електромотором і батареєю на 40 кіловат-годин та 218-сильним електромотором з акумулятором на 60 кіловат-годин. Спецверсій новий електромобіль поки що не отримав.

Джерело: Renault

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація