Renault Trucks запустила в серію великовантажні автомобілі на електротязі

Renault Trucks запустила в серію великовантажні автомобілі на електротязі

24 листопада 2023
0

Компанія Renault Trucks на своєму заводі в Бурк-ан-Бресі розпочала серійне виробництво електричних вантажівок E-Tech сімейств Т та С. Машини охоплюють різні типи перевезень - від регіональної дистрибуції до міського будівництва. Машини розраховані працювати у складі автопоїздів повною масою до 44 т.

Підприємство у Бурк-ан-Бресі випускає вантажівки Renault з 1964 року. Для його модернізації було залучено досвід іншого заводу Renault - у Бленвіль-сюр-Орн, який вже чотири роки спеціалізується на виробництві електричних середньотоннажників.

Машини E-Tech сімейств Т і С виготовляються на одному конвеєрі з дизельними вантажівками, хоча встановлення електромоторів, трансмісії та акумуляторів відбувається в окремому цеху - площею 5200 кв.

Моделі Renault Trucks E-Tech сімейств Т і С, представлені у вигляді сідлових тягачів колісної формули 4х2 і 6х2, з подовженою кабіною та колісною базою 3900 мм. А також як шасі 4х2, 6х2 та 8х4, з короткою або подовженою кабіною, а також широким вибором з 11 колісних баз - від 3900 до 6700 мм.

Електровантажівки E-Tech сімейств Т і С можна оснастити найрізноманітнішими кузовними надбудовами. Машини пропонуються з тряма типами коробок відбору потужності: електричною, електромеханічною та на коробці передач.

Автомобілі можуть комплектуватись двома або трьома електромоторами потужністю до 490 кВт (660 к. с.), а також мати від чотирьох адо шести акумуляторних блоків ємністю 390 - 540 кВт.год. Їх можна заряджати як змінним струмом - 43 кВт, і постійним - 250 кВт. Запас ходу досягає 300 км, а з проміжною підзарядкою (протягом години від станції 250 кВт) вантажівка із шістьма блоками АКБ може проїхати до 500 км. Акумулятори поставляються компанією Samsung SDI і збираються на заводі Volvo Trucks в бельгійському місті Гент.

Джерело: Авто Центр
Фото: Renault Trucks

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація