Російський електрокар від «Автотор» пообіцяли зробити дешевшим Tesla

Російський електрокар від «Автотор» пообіцяли зробити дешевшим Tesla

02 липня 2022
0

Керівництво «Автотора» Калінінграда поділилося подробицями про російський електромобіль, будівництво якого - у найближчих планах компанії. За словами голови ради директорів «Автотор холдинг» Валерія Горбунова, вартість електрокара буде «набагато нижчою», ніж у Tesla. Яким він буде (і чи буде взагалі), поки що невідомо, проте за наявності попиту на конвеєр готові поставити й «екзотичні кузови» - купе та кабріолет.

За словами Горбунова, електромобіль від «Автотора» намагатимуться зробити доступним для різних категорій споживачів - як для каршерингових фірм та таксопарків, так і для приватних покупців. Приблизну вартість він наразі не озвучив. 

Щодо форм-фактора, то на «Автоторі» готові випускати купе та кабріолети, якщо на них буде «стійкий попит». Також у майбутньому на конвеєр можуть поставити комерційні автомобілі з електричними силовими установками - мінівени та малотоннажні машини.

«Але поки що рано це озвучувати. І це не основний наш напрямок», - сказав Горбунов.

Про те, що Калінінградський автозавод розробляє електрокар, стало відомо наприкінці минулого року. Тоді повідомлялося, що першою моделлю стане молодіжний автомобіль, а другою - електрокар для людей з обмеженими можливостями. Причому, концепт однієї з моделей, створений за допомогою європейських дизайнерів, був готовий вже тоді, але публіці його не показали.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація