Розроблено проект міні-міста на лайнері для вічного плавання

Розроблено проект міні-міста на лайнері для вічного плавання

01 жовтня 2022
0

Хорватська суднобудівна компанія Brodosplit розпочала розробку унікального 230-метрового пасажирського лайнера, розрахованого на 547 апартаментів. На борту корабля збудують два десятки ресторанів та барів, тренажерні зали, бібліотеку, а також безліч магазинів, басейнів, спортивно-оздоровчий центр та госпіталь. За задумом авторів з австралійського стартапу Storyline, судно, вартістю півтора мільярда доларів, буде вічно курсувати в океанах і морях, іноді зупиняючись у портах.

На лайнері розмістять апартаменти площею від 22 до 133 квадратних метрів, вартість яких становитиме від одного до восьми мільйонів доларів. Майже всі квартири мають свій балкон. Крім того, охочі зможуть орендувати житло на два роки за 650 тисяч доларів.

У рух розкішний лайнер приводитимуть двигуни, що працюють на зрідженому природному газі. Корабель зможе переміщатися всіма континентами, зупиняючись у містах від одного до п'яти днів.

Крім того, в деяких локаціях судно швартуватимуть на місяць, тож мешканці зможуть довгий час подорожувати сушею. За словами розробників, лайнер постійно слідуватиме за сонцем, тому курс корабля змінюватиметься залежно від пори року.

Джерело: Storylines

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація