Стартап Canoo випустив електромобілі для NASA

Стартап Canoo випустив електромобілі для NASA

05 липня 2022
0

Молодий стартап Canoo поділився першими фотографіями електричного мінівена та фургону Lifestyle, призначених для NASA. Техніки NASA Exploration Ground Systems вже випробували моделі, одягнувши на себе повне екіпірування астронавтів.

Транспортні засоби практично ідентичні стандартному Canoo Lifestyle. Єдиною помітною зовнішньою відмінністю можна назвати написи NASA на бортах фургона. Згідно з вимогами NASA, машина повинна вміщати чотирьох повністю екіпірованих астронавтів, трьох додаткових членів екіпажу та водія. Крім того, необхідно було передбачити місце для п'яти сумок із обладнанням та чотирьох холодильних установок.

При цьому вимоги до запасу ходу з боку NASA є досить демократичними. Canoo Lifestyle має долати не менше 80 кілометрів на одній зарядці, за умови, що до ракети доведеться їхати лише 15 кілометрів. За умовами контракту, Canoo зобов'язаний поставити всі замовлені NASA електрокари до червня 2023 року.

Серійний Canoo Lifestyle має надійти у продаж наприкінці 2022 року за ціною від 34 750 доларів. Він буде доступний у комплектаціях Base, Premium, Adventure та Delivery. Найпотужніша версія має силову установку з віддачею в 300 кінських сил і 450 Нм моменту, що крутить. Батарея ємністю 80 кВтг дозволить проїжджати близько 402 км на одній зарядці.

Що важливо, контракт із Canoo став частиною проекту «Артеміда», ініційованого NASA. Його метою стало повернення людей на Місяць. До роботи залучили і компанію SpaceX Ілона Маска, яка займається розробкою місячної посадкової платформи. Першим випробуванням стане політ навколо Місяця без екіпажу, а запуск із людьми на борту відбудеться не пізніше травня 2024 року.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація