У Барселоні придумали, як заряджати електротранспорт за рахунок гальмування потягів метро

У Барселоні придумали, як заряджати електротранспорт за рахунок гальмування потягів метро

04 жовтня 2022
0

В Іспанії знайдено ще один спосіб економії електроенергії. Міська влада Барселони запускає пілотний проєкт Metrolinera, в рамках якого для зарядки електротранспорту використовуватиме енергію рекуперації гальмування поїздів метро.

Для її акумуляції біля входу на станцію метро Ciutadella - Villa Olimpica встановили дев’ять модульних шаф, що працюють як пункти зарядки акумуляторів. Вони розташовані біля входу до зоопарку, де знаходяться виходи до чотирьох платформ метрополітену.

Як йдеться у повідомленні на сайті міста, енергії, виробленої системою метрополітену, достатньо для забезпечення роботи електротранспорту, яким «щодня користується все більше людей». До 24 жовтня, на час роботи системи у тестовому режимі, городяни можуть заряджати батареї своїх електромобілів із 50-відсотковою знижкою. Для студентів університету Pompeu Fabra, будівля к якого розташована поряд зі станцією Ciutadella - Vila Ol?mpica, послуга безкоштовна. Надалі всі охочі зможуть оформити передплату за повною вартістю. Для членів клубу JoTMB? знижка у 50% збережеться.

Проєкт Metrolinera - результат челленджа «Станція майбутнього», запущеного метрополітеном Барселони серед своїх співробітників. Групи працівників повинні були запропонувати рішення для покращення користувальницького досвіду для тисяч пасажирів метрополітену у галузі зв’язку, комфорту, дозвілля та взаємодії на станціях метро.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація