В російських військових машинах знайшли автокомпоненти, яких там не мало бути

19 березня 2022
0

Крім зрозумілих санкцій проти агресії РФ, які не поспішали емплементувати, німецькі виробники автокомпонентів відзначились ще й тим, що українські експерти знайшли у російських військових автомобілях системи Bosch, ZF Group, Danfoss та MANN+HUMMEL parts, яких там не мало бути.

Нагадаємо, на початку місяця Bosch в числі інших великих виробників зупинив поставки в Росію компонентів і запчастин без вказівки термінів можливого відновлення. Цим і обмежився.

Такий напів-підхід викликав обурення, і компанія зробила наступні кроки, які відбулися на тлі заяв України про те, що «один з основних компонентів» для російських машин піхоти постачається саме Bosch.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба свого часу заявив німецьким ЗМІ, що Bosch постачає ці компоненти російським військовим «роками». В компанії відповіли, що хоча знайдений компонент був виготовлений Bosch, Bosch не постачав його російському виробнику.

Костянтин Кошеленко, заступник міністра, Chief Digital Transformation Officer в Міністерство соціальної політики України розповів:

«Все розпочалось з того, що попросили військових подивитись, що під капотом у Тигра, та знайшли там німецькі запчастини.

Влучна ілюстрація Oleh Vdoviak, мільйон переглядів допису в Linkedin, дипломатична участь Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine та моє листування з СЕО Стефаном Хартунгом забезпечили результат.

Від перших відповідей в стилі «ми виробляємо універсальні запчастини і нічого не знаємо» до виходу з ринку за 4 дні.

Але і цей результат оцінюю як проміжний. Досі не розумію, чому компанія не починає судитись зі своїми контрагентами, якщо вони порушували контракти, а також не проводить внутрішнє розслідування, щоб знайти тих, хто роками закривав очі на масові поставки для "воєнторгу" росії в штаб-квартирі компанії та її російському представництві».

Наразі у Німеччині триває розслідування, щоби з’ясувати чи, таким чином, Bosch порушував санкції Європейського Союзу проти Москви, а Bosch зупинив свої заводи в РФ і, визнав, що, можливо, доведеться піти з Росії.

В компанії ZF наголосили, що з початку березня зупинили всі поставки в Росію. А з 1 серпня 2014 року ZF не поставляє в Росію запчастини для транспортних засобів, які можуть використовуватися військовими. Тому в «Тиграх» не має бути елементів виробника.

В компанії кажуть: «ZF hilt (благодійна некомерційна організація ZF) розпочала безпрецедентну акцію солідарності з українським народом. ZF засуджує цю війну. ZF діє не лише з суворим дотриманням міжнародних санкцій, але, що важливо, високими етичними стандартами. Наші думки з українським народом і всіма жертвами цієї війни».

В компанії Danfoss зазначили: «Ми засуджуємо війну, повністю підтримуємо санкції та продовжуємо використовувати ресурси для підтримки постраждалих громад. Наші думки і молитви з українським народом».

А щодо інформації про використання продукції бренда в техніці агресора – розпочали розслідування.

Реакція MANN+HUMMEL на згадану інформацію ще невідома.

Тож, за підсумками скандалу тільки Bosch обіцяв піти з ринку РФ. Чекаємо на інших.

Джерело: SpecMachinery.com.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація