В Україні помічено найдешевший електромобіль

21 червня 2022
3

Днями в Києві був помічений досить цікавий електромобіль південнокорейського виробництва - Daechang Danigo. Субкомпактна машина - завдовжки 2,3 і завширшки 1,2 м нагадує відомий Renault Twizy. Вона схожа не тільки дизайном, а й компонуванням салону - два сидіння (водія і єдиного пасажира) розташовані один за одним.

На даху є пластмасовий знімний багажник, адже свого стаціонарного практично немає. У спекотну пору важливою перевагою є кондиціонер - у французького побратима його, на жаль, немає.

У рух машину приводить 15-кіловатний електромотор, що розвиває 105 Нм і живиться від літієвих батарей LG Chem ємністю 6,6 кВт.год. Запасу ходу вистачає на 100 км, а на повну зарядку акумуляторів від розетки в 220В йде близько 3,5 години. Споряджена маса електрокара становить лише 430 кг. Максимальна швидкість - до 80 км/год. А щодо ціни, то представлений екземпляр придбали в Україні всього за 7000 доларів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Горыныч  

Це такий жарт, "всього 7000 тис у.е." за цю коробочку смерті? Мабуть я щось не так розумію в цьому житті.

+3ВІДПОВІСТИ  
Ivan_H  

Можна електромопед за 4000$ і з пробігом в 150км взяти. І по законодавству це не мопед, а велосипед, який виглядає як мопед. А значить він не потребує водійського посвідчення взагалі.

+1ВІДПОВІСТИ  
Deemon1  

Ivan_H, за 4000 їх можна 3 купити. А щодо законодавства, то все що 4кВт підлягає реєстрації, і вимагає посвідчення водія

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація