Xiaomi може почати випуск електромобілів разом з BAIC

Xiaomi може почати випуск електромобілів разом з BAIC

27 серпня 2022
0

Один із засновників Xiaomi Лей Цзюнь (Lei Jun) раніше заявляв, що в найближчі десять років компанія готова вкласти $10 млрд в організацію виробництва електромобілів, і перші машини почне випускати вже 2024 року. У силу значних бюрократичних перешкод для автовиробників-початківців у Китаї, тепер Xiaomi розглядає можливість партнерства з автоконцерном BAIC для досягнення цієї мети.

Про такі наміри китайського виробника електроніки повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. Стверджується, що Xiaomi могла б переобладнати побудований у 2008 році спільно компаніями BAIC та Hyundai Motor автозавод на території Китаю. Зроблено це буде задля отримання ліцензії на виробництво електромобілів, та й сам майданчик Xiaomi у перспективі стане в нагоді.

Проаналізувавши фінансові показники багатьох китайських автовиробників, влада Китаю стала суворо підходити до виділення субсидій і видачі ліцензій на даний вид діяльності, оскільки державні кошти багатьма учасниками ринку витрачалися нераціонально, а кількість профільних підприємств перевищила розумні межі, при цьому ступінь завантаження конвеєра не була високо, що збільшувало операційні витрати.

Представники BAIC та Xiaomi відмовилися коментувати Bloomberg ці чутки, а представники Hyundai назвали їх безпідставними. Історія китайського автопрому знає успішні приклади виходу компаній ринку через угоди з поглинання профільних активів. Таким чином, наприклад, отримала у 2018 році ліцензію на випуск електромобілів компанія Li Auto, яка зараз вважається одним із трьох конкурентів Tesla на китайському ринку.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація