Автокрадіжки під час війни. Як змінилася статистика та чи потрібно турбуватися українцям про свої транспортні засоби?

Автокрадіжки під час війни. Як змінилася статистика та чи потрібно турбуватися українцям про свої транспортні засоби?

21 вересня 2022
4
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Ви могли помітити, що у 2022-му році не було вже звичних для всіх зведень від національної поліції щодо кількості викрадених автомобілів в Україні. Що й логічно, адже поліцейські допомагають ЗСУ захищати нашу Батьківщину від окупантів, а цивільних більше цікавить, скільки орків знищили наші воїни.

Друге питання, як правильно рахувати статистику. Чи включати в ці цифри автомобілі, викрадені на тимчасово окупованих територіях, чи враховувати лише автомобілі, викрадені на території підконтрольні ЗСУ?

Якщо зайти та почитати telegram чати, звільнених міст, можна побачити десятки оголошень, в яких громадяни просять надати інформацію про їх транспортні засоби. І це тільки за одним населеним пунктом, множимо на кількість тимчасово захоплених міст, і цифри виходять просто фантастичні.

Зрозуміло, що на неокупованих територіях ситуація значно краща і автомобілі ніхто не відбирає. Проте українцям необхідно бути готовими до того, що зростання злочинів з викрадення авто найближчими роками зростатиме.

Як часто викрадають автомобілі у післявоєнний час?

Як правило, чим стабільніша ситуація в країні, чим вищий рівень життя і чим менш корумпована правоохоронна система, тим нижчий рівень злочинності у всіх сферах.

Для відповіді на ваше запитання давайте повернемося до статистики 2014-2016 рр.

Як ми можемо побачити за графіком, у період активних бойових дій та ще 2 роки після їх закінчення кількість викрадень порівняно з 2013 роком збільшилася практично вдвічі. Що було пов'язано як із загальним економічним спадом, так і з тим, що в період нестабільності автовикрадачі відчувають себе вільніше. Адже правоохоронці і без них мають чим зайнятися.

За непідтвердженими даними, на кінець серпня 2022 року понад 50 тисяч українців втратили свої транспортні засоби внаслідок бойових дій чи угонів.

Як захистити свій автомобіль у період війни?

Фахівці із захисту автомобілів від угону словацької компанії VAM System дали кілька порад, яким чином ви зможете уникнути розкрадання автомобіля.

1. Якщо ви зараз перебуваєте в окупації і не плануєте переміщатися на своєму автомобілі, рекомендуємо зняти акумулятор, блок керування двигуна, котушку запалювання або будь-який інший елемент вашого авто, який у разі потреби переміщення досить просто і швидко повернути на місце. Як показує практика, при звільненні наших територій окупанти викрадають будь-які доступні транспортні засоби для втечі.

2. Намагайтеся не залишати свої транспортні засоби на парковках, що не охороняються. Якщо паркуєте авто у місті біля супермаркетів, ресторанів, офісних центрів, намагайтеся ставити автомобіль у межах видимості камер відеоспостереження.

3. Пам'ятайте, що будь-який сигнал із брелка можна перехопити, а GPS систему навпаки легко заглушити, тому рекомендуємо додатково використовувати механічні протиугінні системи. Чим більше рівнів захисту у вашого автомобіля, тим краще.

Більше інформації щодо захисту автомобіля від угону дивіться в Instagram аккаунті.

Джерело: VAM System

Обговорення новини

ILLYA_K  

Кстати, был у вамсистем на установке их системы, то остался доволен

-3ВІДПОВІСТИ  
Bogdan  

А по Києву є статистика?

-3ВІДПОВІСТИ  
ILLYA_K  

Bogdan, напевно в поліцейських є зараз інша робота, крім того щоб рахувати скільки явтомобілів вкрали. Але знаю що на Оболоні з одного двора за тиждень 2 автомобіля вкрали.

-3ВІДПОВІСТИ  
Щирий  

Не позорьтесь, коментатори ))) вчора зареєструвались і вже бесіди ведуть і рекламний товар нахвалюють )))

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація