АвтоВАЗ почне збирати китайські авто під брендом Lada

АвтоВАЗ почне збирати китайські авто під брендом Lada

17 вересня 2023
0

А ось і майбутнє АвтоВАЗу, яке вимальовується після введення санкцій та відтоку працівників, яких мобілізовують на війну проти України. Постійний брак комплектуючих та працівників, змусив цього виробника вдатися до простішого засобу - складання авто і навішування бірок Lada. Тільки у майбутні партнери довелося обирати вже китайських автовиробників.

За данними російських ЗМІ, наприкінці нинішнього або на початку 2024 року російський виробник почне готуватися до збирання нових моделей з китайського «родоводу». За їхніми даними, шильдик російського автобренду примірять автомобілі з модельного ряду Dongfeng та Chery - компактні седан та кросовер.

Збирання нових русифікованих «китайців» АвтоВАЗ налагодить на потужностях заводу в Іжевську. Зараз він простоює, через наслідки війни, яку розпочала Росія у 2022 році.

Про співпрацю з Chery стало відомо у липні. Виявилося, що Chery веде переговори з АвтоВАЗом про локалізацію виробництва на автозаводі в Санкт-Петербурзі (нині «Лада Санкт-Петербург») кросоверів Tiggo 7 Pro та Tiggo 8.

Джерело: AUTO-Consulting

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація