Чому в Китаї автомобілі «вагітніють»?

Чому в Китаї автомобілі «вагітніють»?

17 серпня 2024
14

Фотознімки та відеокадри з Китаю про роздуті під впливом спеки верхні шари вінілового покриття автомобільної фарби продовжують облітати світ: «вагітні автомобілі» стали предметом жартів, хоча автовласникам не до сміху.

Експерти зазначають, що подібні явища у вигляді роздутих міхурів спостерігаються не на всіх автомобілях. На кадрах добре видно, що поряд автівки «не завагітніли».

Це сталося з тими автівками, на які наклеїли вінілові плівки задля зміни кольору чи захисту лакофарбового покриття, розповідають в Motorpassion. Саме їх поверхня надувається як повітряна кулька. Сусідні авто подібних «зальотів» не мають.

Більшість експертів схиляються до думки, що причиною може бути вінілові плівки, які наклеєні на ці авто. У відеосюжетах видно автівки саме з плівкою, що потім надулася міхурами на капоті або по всьому кузову.

Північноамериканська експертна фірма Wrap Guys пролила світло на це явище. Там пояснюють, що дуже висока температура в поєднанні з тривалим впливом прямого сонячного світла може вплинути на зовнішній вигляд цієї плівки:

«З часом високі температури можуть спричинити деформацію, пузиріння або навіть вицвітання».

Дуже висока температура виділяє гази, що розширюються та затримуються самою плівкою. Це явище створює ті величезні бульбашки, що утворюються по капоту або дверях, які ми бачимо на цих дивовижних зображеннях.

У Wrap Guys стверджують, що їхні вінілові плівки мають захисний шар від ультрафіолетових променів, але таке здуття також може статися, якщо їх не доглядати: слід регулярно очищати поверхню, але не агресивним милом чи струменем води під тиском. Для цього використовуються спеціальні розчини.

У будь-якому випадку експерти рекомендують вдаватися до простішого та дешевшого способу уникнення «вагітності»: в період надмірної спеки паркувати автівку десь в затінку. От і все.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Motorpassion

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
Alec77  

Цікаво що всі автівки ВАГ групи.

+3-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Alec77, в Китаї взагалі на дорогах і парковках більшість машин німецьких. Це усьому іншому світу вони парять свої "авто"

+2-6ВІДПОВІСТИ  
Nіk  

No Mercy, може в Китаї німецьких машин і більшість, тільки пральних, а ось серед автомобілів за обсягами продажів у Китаї за 2023р. лідирує BYD. Загалом на дорогах лідирують такі марки: Tesla Model Y, BYD Qin Plus, BYD Song Plus, BYD Yuan Plus, BYD Dolphin.

+4-2ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 11

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація