Єврокомісія проведе перевірку китайських автовиробників

Єврокомісія проведе перевірку китайських автовиробників

13 січня 2024
0

Слідчі Єврокомісії проведуть перевірки китайських автовиробників у рамках розслідування, пов'язаного з доцільністю запровадження карних мит проти китайського автопрому для захисту європейських виробників електромобілів. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що інспектори відвідають заводи BYD, Geely та SAIC, при цьому представники Євросоюзу не перевірятимуть заводи та фабрики некитайських брендів.

Розслідування, розпочате у жовтні минулого року, має тривати близько 13 місяців. Воно має визначити, чи отримують дешевші електромобілі китайського виробництва несправедливу вигоду від державних субсидій у країнах ЄС.

«Комісія відібрала репрезентативну вибірку виробників із Китаю та ЄС, які вже відповіли на анкети. Комісія проведе перевірочні візити у січні-лютому 2024 року», - заявив Олоф Гілл, представник Європейської комісії з торгівлі.

Відвідування проводяться для перевірочної роботи - інспекцій на місцях для перевірки відповідей автовиробників на анкети, - повідомило одне із джерел. У документах Європейської

Частка електромобілів китайського виробництва в країнах Європейського Союзу за підсумками 2023 року зросла до 8% і може досягти 15% у 2025 році, при цьому електромобілі з Китаю в середньому на 20% дешевші, ніж моделі, вироблені в ЄС.

За оцінками Китайської автомобільної асоціації, минулого року Китай випередив Японію як найбільшого у світі експортера автомобілів, поставивши до інших країн 5,26 млн автомобілів на суму близько 102 млрд доларів.

Джерело: РБК-Україна

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація