Китай хоче переконати ЄС у відсутності підстав для розслідування проти його електрокарів

Китай хоче переконати ЄС у відсутності підстав для розслідування проти його електрокарів

08 квітня 2024
0

Уряд Китаю стривожений триваючим у Європі антисубсидійним розслідуванням стосовно його виробників електромобілів і намагається переконати Європейську комісію та країни-лідери ЄС у відсутності підстав для розслідування. Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Reuters.

Черговим кроком на цьому напрямі стала поїздка до Парижа делегації топменеджерів найбільших китайських виробників електрокарів, серед яких BYD, Geely та SAIC, на чолі з міністром торгівлі КНР Ван Веньтао для переговорів із французькою стороною і ЄС.

Єврокомісія прагне встановити причини значної різниці у вартості імпортованих із КНР електрокарів порівняно з виготовленими в ЄС, оскільки стрімко зростаючий експорт Китаєм дешевих електромобілів на європейський ринок загрожує місцевим автовиробникам.

За умови збереження нинішньої ситуації в Брюсселі прогнозують, що в 2025 році частка Китаю в продажах електромобілів у Європі досягне рекордних 15% ринку.

Щоб захистити європейських автовиробників від нечесної конкуренції, Єврокомісія перевіряє, чи отримували китайські підприємства субсидії від уряду своєї країни, завдяки яким кінцеву вартість авто вдалося істотно знизити. У разі підтвердження підозр ЄК до китайських електрокарів можуть застосувати штрафні мита.

Під час нинішньої поїздки, пише Reuters, китайська делегація планує провести ряд переговорів із французькими урядовцями й автовиробниками, а також представниками Єврокомісії, та надати пояснення формули визначення вартості виготовлених у Китаї електромобілів, аби довести непричетність уряду країни до низьких цін.

У неділю, повідомляє Мінторгівлі КНР, Ван провів у Парижі першу зустріч із представниками Торгово-промислової палати Китаю в ЄС і керівниками понад 10 китайських компаній-автовиробників, що працюють у Європі, на якій обговорювалося поглиблення прагматичного співробітництва між Китаєм і ЄС у галузі електромобілів

На зустрічі міністр заявив, що стрімкий розвиток у Китаї виробництва електромобілів є результатом постійних технологічних інновацій, добре налагодженої системи постачання та повної ринкової конкуренції, а не урядових субсидій.

За його словами, звинувачення Сполучених Штатів і Європейського Союзу в надлишкових потужностях у Китаї безпідставні.

Джерело: Укрінформ

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація