Китайські авто завойовують популярності на зарубіжних ринках

Китайські авто завойовують популярності на зарубіжних ринках

11 квітня 2023
2

Китайські автовиробники спостерігають зростання своєї популярності на зарубіжних ринках, що може спонукати експорт автомобілів з країни до нового максимуму цього року після сплеску 2022 року. За даними Китайської асоціації автовиробників, минулого року китайські автовиробники експортували 3,11 млн автомобілів, що на 54,4% більше, ніж минулого року, і поставили Китай на друге місце після Японії.

Цей імпульс збережеться і у 2023 році. Дані Great Wall Motors, найбільшого китайського виробника позашляховиків та пікапів, показали, що в січні компанія продала за кордон 15 998 автомобілів, що на 25,47% більше, ніж торік. На їхню частку припало понад чверть від загального обсягу поставок за місяць.

Китайський автовиробник заявив, що прискорить свою глобальну кампанію, а Європа і Південно-Східна Азія стануть новими ринками, що розвиваються.

Керівник відділу продажів Great Wall Motors Thailand, сказав, що автовиробник планує запустити в країні чотири нові моделі автомобілів у 2023 році.

Минулого року було продано 173 180 автомобілів на закордонних ринках, що на 21,28% більше, ніж торік. Китайський автовиробник заявив, що його сукупний закордонний продаж перевищив 1 мільйон одиниць.

Минулого місяця китайський автовиробник BYD експортувала 10 409 автомобілів, що на 57,8% більше, ніж минулого року.

У вересні 2022 року китайський автовиробник BYD випустив у Європі три моделі, однією з яких є Atto 3. Приблизно через місяць компанія з оренди автомобілів Sixt підписала угоду з BYD про купівлю 100 000 автомобілів протягом шести років.

Китайський автовиробник Voyah, преміальний підрозділ NEV державної Dongfeng Motor, заявив про початок постачання своїх позашляховиків до Норвегії, свого першого закордонного ринку, у січні. Того ж місяця він зайшов до Ізраїлю, постачання має розпочатися в березні.

Китайський автовиробник Voyah заявив, що цього року запустить свої моделі у Швеції, Нідерландах та Данії. Ці європейські країни є першими ринками для інших китайських брендів, включаючи Xpeng і Nio.

Китайський автовиробник FAW Group Hongqi, доступний у Західній Європі, очікує, що його закордонні продажі становитимуть понад 10 відсотків від загального обсягу продажів у 2025 році, а у 2030 році ця цифра зросте до 25 відсотків.

Почесний президент Китайського товариства автомобільних інженерів, заявив для ЗМІ: «Можливо, зараз їх продажі в Європі невеликі, але сама їхня присутність там є доказом їхньої конкурентоспроможності».

Згідно з звітом McKinsey, опублікованому наприкінці 2022 року, китайські автовиробники NEV вражають зарубіжних клієнтів моделями, які «перевершують їхні найсміливіші мрії», що може призвести до зростання їх позицій на світовій арені.

Китайські комерційні автомобілі NEV є популярними і на закордонних ринках. У грудні 2022 року Farizon Auto, підрозділ Geely, отримав замовлення на 1000 SuperVAN від Admiral Mobility в Об'єднаних Арабських Еміратах. Це було найбільше замовлення на електричні комерційні автомобілі в Перській затоці.

Китайські автовиробники також заявили, що протягом трьох років вони спільно доставлять до регіону Перської затоки 5000 комерційних автомобілів на нових джерелах енергії.

Китайський автовиробник SAIC Maxus, продукція якого доступна в 73 країнах і регіонах, заявив, що цього року запускає кілька автомобілів NEV на своїх основних зарубіжних ринках, включаючи Європу, Близький Схід і Південну Америку.

Китайський автовиробник уже має електричні моделі на міжнародних ринках. Серед іншого, фургони EV 30 та EV 90 були бестселерами у своїх сегментах в Іспанії та Норвегії у 2022 році.

Раніше цього року Китайська асоціація автовиробників підрахувала, що експорт з Китаю може зрости як мінімум на 20% у річному обчисленні до 3,73 млн. одиниць.

Джерело: EconomistUA

Обговорення новини

MP  

поки нормальні автовиробники відмовляються від дешевих моделей, їхнє місце успішно займає китайщина

+2ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

MP, у Китаю просто переваг багато. Дешеві батареї, які виготовляються прямому Китаї, дешева робоча сила, та головне, це значні митні пільги для китайських товарів на західних ринках. Поки що.

+2-2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація