Митниця США утримує тисячі Audi, Bentley і Porsche через маленьку китайську деталь

Митниця США утримує тисячі Audi, Bentley і Porsche через маленьку китайську деталь

15 лютого 2024
2

Тисячі преміальних машин затримали на митниці США через одну китайську деталь. З'ясувалося, що автомобілі Porsche, Bentley та Audi – люксових брендів Volkswagen Group – обладнані забороненим електронним компонентом. Його виготовили в західному Китаї, де, на переконання влади США, використовується примусова праця уйгурів.

Volkswagen, як стверджується, не знав про походження деталі, але відразу ж повідомив американську владу, коли отримав інформацію від постачальника.

У США є спеціальний Закон про запобігання примусовій праці уйгурів. Він забороняє імпортувати товари з Сіньцзяню, оскільки в цьому районі, на переконання влади, страждають уйгури та інші меншини. У керівній партії Китаю ці звинувачення відкидають.

Volkswagen має завод у столиці Сіньцзяня Урумчі - це спільне підприємство з китайською корпорацією SAIC. Німецький автогігант вже не раз піддавався нападкам активістів, але зазначав, що місцевим жителям з присутністю великого виробника «набагато краще», оскільки він забезпечує їх роботою. Зокрема, звинувачення в експлуатації стало однією з причин, через які у члена наглядової ради компанії кинули тортом навесні минулого року.

У Volkswagen заявили, що працюють над усуненням затримки, а також розглядають «нові сценарії» роботи із SAIC - аж до припинення відносин з певними постачальниками. Компанія також перепросила та пообіцяла підтримувати зв'язок з кожним клієнтом.

Джерело: Мотор
Фото: Financial Times

Обговорення новини

кірбі  

Зато в нас нет шоб заборонити китайщину пруть всю китайщину в Україну а Китай тим чином спонсорує всю Росію від А до Я і станками, автомобілями і зброєю.

+4ВІДПОВІСТИ  
mavrx5  

Не так просто взяти і відмовитись від китайського засилля, який усюди. Не кожна економіка це потягне, навіть Штати це роблять маленьким кроками

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація