Xiaomi на своєму мегазаводі збирає один автомобіль за 76 секунд

Xiaomi на своєму мегазаводі збирає один автомобіль за 76 секунд

06 квітня 2024
3

Китайський техногігант, який нещодавно представив світові свій перший власний електромобіль Xiaomi SU7, поділився кадрами роботи свого конвеєра.

Засновник, голова правління та генеральний директор Xiaomi - Лей Цзюнь, повідомив, що компанія збирає 40 автомобіль на годину. Це означає, що абсолютно новий SU7 сходить з конвеєра кожні 76 секунд.

Такого результату досягли завдяки високій автоматизації виробничої лінії та застосуванням під час збірки 700 інтелектуальних роботів. Роботи виконують різноманітні завдання, такі як: транспортування деталей, а також їх перевірка та встановлення.

Як зазначив голова компанії, в кузовному цеху працює 20 співробітників та 381 робот. На одну робочу станцію встановлено вісім «роботизованих рук» (по чотири з кожного боку автомобіля), які встановлюють кузовні панелі та займаються їх підгонкою.

Також роботи встановлюють скло та панорамний дах. Загалом на збірку одного кузова витрачається менше ніж 30 секунд. Як стверджує Xiaomi - це вдвічі швидше, ніж у інших автовиробників. Подібна система встановлена й у фарбувальному цеху. Компанія вважає що використання роботизованих систем є більш ефективним за людей-операторів.

Xiaomi планує досягти показника продажів у 100 000 одиниць на рік у 2024 році та до 900 000 одиниць протягом наступних трьох років. Для цього компанія перед початком продажів почала надавати SU7 блогерам та інфлюенсерам і схоже, досягнула бажаного.

Всього за перші пів години з моменту відкриття замовлення компанія отримала 50 000 запитів на бронювання. Через 24 години вони отримали 90 000 бронювань. Компанія вже почала поставки автомобілем клієнтам.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Autoevolution

Обговорення новини

melifaro  

"Сходить кожні 76 секунд" це не те саме, що "збирають за 76 секунд"!

+3ВІДПОВІСТИ  
Ol67  

Колись вже це було: "«Кожні 22 секунди з конвеєра сходить новий автомобіль!» - гордо рапортувала преса."

+2ВІДПОВІСТИ  
feeto  

В оригіналі, джерело сайт autoevolution, настуний текст -
"The brand's founder, chairman, and CEO, Lei Jun, disclosed that the factory can build 40 cars per hour, which means that a new Xiaomi SU7 will roll off the production line every 76 seconds.".
Тобто тільки ЗАЯВЛЯЄ, що МОЖЕ виробляти 40 авто на годину....

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація