Xiaomi заробить на майбутньому електромобілі ще до його випуску

Xiaomi заробить на майбутньому електромобілі ще до його випуску

05 лютого 2023
0

Китайська Xiaomi повідомила, що наклала штраф у 1 мільйон юанів на свого партнера, який допустив витік дизайну бамперів її дебютного електромобіля. Машина має кодовий модельний індекс MS11, а на ринок вона, ймовірно, вийде під назвою Modena.

На сторінці в китайській соцмережі Weibo представник Xiaomi заявив, що компанія «прийняла серйозне рішення» щодо одного зі своїх пекінських партнерів. Цей підрядник допустив витік зображень переднього і заднього бамперів електромобіля, що готується до виходу, тим самим порушивши договір про нерозголошення. Xiaomi назву партнера не оголосила, і ідентифікувати його за непрямими ознаками не вдалося.

Як відшкодування завданих збитків виробник смартфонів, а тепер ще й автовиробник вирішив стягнути з цієї компанії «економічну компенсацію» у розмірі 1 млн юанів (близько $150 000). Крім того, постачальнику доручили посилити контроль над інформаційною безпекою та розробити план щодо посилення заходів конфіденційності.

Зображення переднього та заднього бамперів почали поширюватися в соцмережах у китайський Новий рік, після чого були опубліковані і знімки машини без камуфляжу. Xiaomi збирається вийти на випуск 300 тис. електромобілів на рік, а їхнє масове виробництво намічене на першу половину 2024 року.

Джерело: AMPERCAR.com

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація